Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt

“A remény virágai”

című kiállításunkra, amelyet a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat, a Spolosnost Klinickej Onkolóogie szervez közösen.

Szlovákiában, a Szlovák Rákellenes Liga szervezésében minden évben megtartják a Nárciszok napját, amivel a rák elleni harcra szeretnék felhívni a figyelmet.

A homonnai Podvihorlatská paleta egyesület immár hét éve workshopokat, alkotói programokat szervez ezen a napon. A város neves személyiségei, professzionális alkotók, daganatos megbetegedéssel küzdők és a képzőművészet kedvelői ilyenkor együtt festenek nárciszokat. A közös alkotással a Podvihorlatská paleta tagjai szeretnék kifejezni összetartozásukat, együttérzésüket azokkal, akik daganatos betegségben szenvednek, ugyanakkor céljuk az is, hogy a festés által lehetőséget adjanak a kikapcsolódásra. Fontos számukra egy olyan közösség megteremtése és megtartása, amelynek tagjait a művészet köti össze. 

Az elmúlt években külföldön is követőkre talált ez a kezdeményezés: Lengyelországban, Magyarországon, Ukrajnában és Horvátországban. Műveikkel támogatást nyújtottak az Egyesült Államokból, Ciprusról, Kazahsztánból, Libanonból, Irakból származó művészek. Képet ajándékoztak kórházaknak, a Szlovák Rákellenes Ligának, az onkológiai megbetegedéssel küzdők közösségének. A Nárciszok napja program keretében készült alkotásokat és a külföldi festők adományait több szlovákiai, magyarországi, lengyelországi kiállításon bemutatták. A tárlatok alkalmat adnak arra is, hogy beszéljünk olyan témákról, melyek a hétköznapokban tabunak számítanak.

A daganatos megbetegedések veszélyességét nem lehet elégszer hangsúlyozni, ahogy a megelőzés, a szűrővizsgálatok fontosságát sem, és minél többször beszélni kell azokról a módszerekről is, melyek könnyebbé teszik a betegek és hozzátartozók életét.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Beteglátogatás és túra

Tagtársunk Kelemen Lászlóné az ország egyik legtapasztaltabb rehabilitációs szakkórházában a Parádfürdői Állami Kórházban gyógyul, így azonnal jött az ötlet, hogy hová is menjünk szerdán, 2022. október 26-án. Busszal érkeztünk Parádfürdőre és egyenesen Icuhoz mentünk, aki Olvass tovább...

Együttműködés

Hozzátartozói csoport indítása

A jelentkezési határidő meghosszabbodott: MÁJUS 8-áig várjuk a jelentkezést! Szeretettel várjuk hozzátartozói csoportunkba, melyet 5 alkalommal tart Dolgos Dolly, az Országos Onkológiai Intézet szociális munkása és Markó Mária, a Budai Irgalmasrendi Kórház szociális munkása. Várjuk csoportunkba, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nyárzáró felvidéki vártúra

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete autóbuszos kirándulást szervezett a szomszédos Szlovákia három településére: Zólyom, Végles és Divény célpontokkal szeptember 7-re. A meteorológiai előrejelzés ugyan esős, borús időt jósolt, mi mégis egy igazi kellemes, kirándulós Olvass tovább...