A tavalyihoz képest jóval többen jelentek meg a Markhot Ferenc Kórház rendelőintézetében megrendezett lakossági szűrésen. A népszerű eseményen több mint négyszázan vettek részt.

Az érdeklődő lakosság többféle szűrésen vehetett részt: vércukorszint, koleszterin, vérnyomás, testzsír, testtömegindex, prosztata mérésen, légzésfunkció vizsgálaton, melanóma és depresszió szűrésen, diétás tanácsadáson, a boka-kar index mérésen (érszűkület) és véralvadás mérésen.

A kórház szakemberei tanácsokkal is szolgáltak, kiugró értékeket is mértek főként a vérnyomás, vércukor és érszűkület méréseknél, de a prosztata szűrésen is. Akiknél kiugró értéket észleltek, szakrendelésekre irányították.

Ezen a rendezvényen vett részt a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete PSA méréssel és a rendezvény koordinálásában is segített.
Nagy érdeklődés kísérte a prosztata szűrést, hisz 125 fő fontosnak tartotta ezen való részvételt.

A rendezvény kulturális programjaként a Dobó Katica Nyugdíjas Egyesület nosztalgia csoportja adott zenés műsort, majd tombola sorsolás zárta az eseményt.

http://www.eger.hu/hu/hirek/vezeto-hirek/c/ingyenes-egeszsegugyi-szuresre-vartak

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nemzeti Rákellenes Nap Salgótarjánban – középpontban a vastagbélrák

A Salgótarjáni Alapszervezet Nemzeti Rákellenes Napot tart 2019. április 9-én kedden 16 órakor a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban Középpontban a vastagbélrák címmel. Program: Dr. Kári Dániel sebész, Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Hol tart Olvass tovább...

Alapszervezetek

Farsangon is Rákellenes Világnap-i üzenetetek – Gyöngyösön

2019. február 19-én farsangi ünnepséget tartottunk. A farsangi ünnepség megkezdése előtt a Rákellenes Világnap alkalmából készült üzeneteinket mutattuk meg. Ezután készülődtünk a farsangi ünnepségre. A legjobb jelmezbe öltözött tagok között kihirdettük az eredményt. Az ünnepségen Olvass tovább...

Alapszervezetek

Az Eleki Alapszervezet is tartott rózsaszín rendezvényt

Az Eleki Alapszervezet 2016. október 13-án  tartott előadást és sétát az emlőrák elleni küzdelem jegyében. Uhrin Tamásné, az alapszervezet vezetőségi tagja köszöntötte a vendégeket. Először dr. Demény János tartott előadást arról, hogy jelenleg a daganatos Olvass tovább...