Játékos egészségügyi továbbképzés is volt a program résztvevőinek a mozgás mellett

2014. május 31-én kirándulást és akadályversenyt szerveztünk a Normafára Monspart Sarolta és Demeter Jolán dr. vezetésével.

13 asszony vett részt ezen az eseményen, amely – a testmozgás mellett – játékos egészségügyi továbbképzést is tartalmazott. 10 órakor találkoztunk a Normafa megállóban, és első lépésben kb.

4 km-t tettünk meg. Útközben megnéztük a fákat és növényeket, és izgultunk, hogy ne essen az eső.

Sikerült találnunk egy erdei iskolát, ahol asztalok és ülő lehetőségek is voltak. Itt került sor az akadályversenyre. A két vezető már előre felkészült, hosszúkás papírszeletekre egészségügyi kérdéseket írtunk, másokra pedig orvos és beteg vicceket. Megbeszéltük a résztvevőkkel, hogy mindenki húzhat egy kérdést vagy viccet, és ha a kérdésre jól válaszol, illetve a viccet jól előadja, kis ajándékot kap. Ezután jött a játék. Mindenki izgatottan olvasta a kihúzott papírt, és megpróbált jól válaszolni. Az egészségügyi kérdések főleg az egészséges életmóddal, a daganatos betegségekkel és azok megelőzésével voltak kapcsolatban. Ha a válasz jó volt, a válaszoló kapott egy ajándékot. Ha senki nem tudta a pontos választ, a két vezető válaszolt. Érdekes, hogy leginkább arra a kérdésre nem tudtak válaszolni, hogy a hasukban lévő belső szervek hol helyezkednek el.  Persze erről is és más kérdésről is hosszan társalogtunk, mindaddig, amíg mindenki megtudta az őt érdeklő problémára a választ.

A játék csaknem egy teljes óráig tartott, utána megettük a magunkkal hozott ennivalót, majd folytattuk a kirándulást. Néhány kilométer után a vállalkozóbb kirándulók felmentek a János hegyi kilátóba, a fáradtabbak pedig egy rövidebb úton hazamentek.

Mindent összevéve: a szokatlan szervezésű kirándulás nagyon jól sikerült, többen kérték, hogy legyen hasonló folytatás.

Demeter Jolán dr.
Budapest, 2014. 06. 11.

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Határozatok, jegyzőkönyvek

Mellékletek: Elnökségi ülés 2015 05 07 Elnökségi ülés jegyzőkönyve 2015 05 07 Elnökségi ülés határozatai 2015 03 12 Elnökségi ülés jegyzőkönyve (letölthető pdf fájl) 2015 03 12 Elnökségi ülés határozatai (letölthető pdf fájl) 2015 01 Olvass tovább...

Egyéb

Brocade vizsgálat

Kutatási célú gyógyszervizsgálat előrehaladott, örökletes emlőrákban http://brocade.rakliga.hu/

Egyéb

ONKOLÓGIAI TANÁCSADÁS – telefonon és személyesen

A Nemzeti Rákellenes Napon onkológiai orvosi tanácsadó rendelést indított a Benyovszky Orvosi Központ.