2018.szeptember 24-én tartottuk első őszi előadásunkat, amelynek témája főleg a hírességek daganatos betegségei és az adott korban előforduló kórokok voltak.

Első napirendi pontunk Greta May, vagyis Harsányiné Kecskés Nikoletta Ózdi krimiírónő bemutatkozásával kezdődött, valamint  legújabb könyve ismertetésével.

Őt követte Vozár Gyuláné magyar tanár, aki az irodalom más területével ismertetett meg bennünket. A különböző korok híres írói, költői daganatos és lelki betegségéről mesélt, ami világossá tette számunkra, hogy ezek a betegségek már régebben is léteztek, de ma már lehetőségünk van a megelőzésükre, és kezelhetőségükre. Programját színesítette azzal, hogy a tagok némelyikét megkérte az általa kiválasztott, ide illő versek elmondására – bevonva ezzel a hallgatóságot – és a szöveghez illő zenét használt aláfestésnek.

Rendkívül élvezetes és egyben lenyűgöző volt az előadás.

Cseh Istvánné
Borsodnádasdi Alapszer vezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rákellenes Világséta Hatvanban és Lőrinci Erőműnél

A Magyar Rákellenes Liga idén is meghirdette a Rákellenes Világsétát (World Cancer Walk), a magyarországi szakasza 2022. január 9-én, vasárnap 15-16 óráig volt. A sétán Hatvanban és a Lőrinci – Erőműnél a Hatvani Alapszervezet tagjai, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín séta és mise az emlőbetegekért Egerben

Az Egri Alapszervezet 2019. október 8-án tartja Rózsaszín október című napját az emlőrák korai felismerése érdekében. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 13 órától előadások lesznek: Dr. Gundy Sarolta klinikai onkogenetikus, az MTA kandidátusa: A környezet és Olvass tovább...