A Mályvavirág Alapítvány felhívására a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete második alkalommal csatlakozott az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét mozgalomhoz.

A program mozgatója a GYÖNGY, ami a méhnyakrák kialakulásáért felelős vírus, a HPV elleni védelmet jelképezi.

Célunk ezzel a rendezvénnyel az volt, hogy minden nőben és férfiban tudatosítsuk, hogy a méhnyakrák megelőzése legnagyobb részt rajtuk múlik.  Megelőzhető szűréssel, védőoltással.

Rendezvényünkhöz csatlakozott több egri szervezet is többek között az Egri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya, Védőnői Szolgálat, KEVIKO, Családsegítő Alapítvány, Cukorbetegek Egri Egyesülete, az Egri Nőkért Alapítvány, a ZF Egri Vízilabda Klub női vízipólós lányai.

Fontosnak tartották a megjelenést a méhnyakrák elleni figyelemfelkeltő eseményen, hiszen Magyarországon évente 400-500 nő hal meg értelmetlenül ebben a betegségben.

A Média több csatornán meghirdette és beszámolt a programról, sőt a Magyar Televízió M1-es adása is hírt adott az egri rendezvényről. 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Együttműködés a Tolna megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal

2020-03-06 A Tolna megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója meghívására jelen volt a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetének elnöke is. A Magyar Rákellenes Liga és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság között igen jó munkakapcsolat keretében számos közös Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mozgással a rák ellen! Rendezvény Pusztaszabolcson

Sok szeretettel várunk Minden Érdeklődőt salátabárra és beszélgetésre arról, ami bizonyított: a mozgás betegségmegelőző minden tekintetben. Adózzunk együtt ennek a lehetőségnek! Időpont: 2018. április 28. Helyszín: Pusztaszabolcs, K2 Gym&Fitness A programokról bővebben K2 GYM facebook Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szabó Magda séta

A Debreceni Alapszervezet beszámolója A klub-és ligatagok 2022. június 17-én ¼ 2-től gyülekeztek a sétára a Kossuth téren, Szabó Magda szobra előtt. A hőmérő 27 fokot mutatott. Előzetesen 26 fő jelentkezett. Betegség, egyéb ok miatt Olvass tovább...