A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete „Immunrendszerünk erősítése télen kiegyensúlyozott étkezéssel és mozgással” címmel tartotta meg januári Egészség Klubját.

A felkért előadók Zeke Judit dietetikus és életmód tanácsadó és Félegyházi Évi személyi edző és életmód tanácsadó voltak.

A vetített képekkel, zenével, bemutatóval illusztrált rendezvényt nagy érdeklődéssel figyelte a népes hallgatóság. Számos kérdés is elhangzott és mód volt egyéni konzultációkra is.

A kiegyensúlyozottan működő immunrendszer segítségével a szervezet képes felismerni egyes külső fertőzéseket és saját beteg sejtjeit is. Ezt a finom és bonyolult rendszert erősíti a rendszeres testmozgás. „Már heti 150 perc mérsékelt intenzitással végzett mozgás bizonyítottan jó hatással van az immunrendszer állapotára” tudhattuk meg az elhangzottakból

Egészségünk egyik alappillére az étrendünk. Táplálkozásunkkal támogathatjuk immunrendszerünk működését. A tudomány mai állása szerint ételeink akkor táplálóak és szolgálják egészségünk megőrzését – s ha kell, segítenek a betegségek legyőzésében -, ha összeállításukat a kiegyensúlyozottság jellemzi. Szervezetünk télen igencsak nagy próbatételnek van kitéve. Immunrendszerünk egészséges működéséhez szükség van esszenciális tápanyagokra, főleg vitaminokra és ásványi anyagokra. A dietetikus szakembertől hasznos tanácsokat kaptunk arról, hogy miket fogyasszunk télen és hogyan készítsük el.

A program kóstolóval zárult: finomabbnál finomabb gyümölcsleveket, sült gyümölcsös finomságokat és ízletes gabonakészítményeket fogyaszthattunk.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rózsaszín séta és rendezvény Eleken

A Magyar Rákellenes Liga Eleki Alapszervezete 2015. október 20-án Rózsaszín séta a mellrák ellen elnevezésű figyelemfelkeltő programra hívta a lakosságot. A rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a megelőzés fontosságára, a daganatos betegségek Olvass tovább...

Alapszervezetek

Figyelemfelhívó séta az egészségért, a mellrák ellen – Hatvanban

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete 2016. október 14-én, immár nyolcadik éve rendezi meg figyelemfelhívó rendezvényét és sétáját. Az  időjárás is kegyes volt hozzánk, szép napsütéses időben sokan csatlakoztak hozzánk! Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín séta után KÉK séta Pusztaszabolcson

Idén először lesz KÉK séta Pusztaszabolcson! 2016. november 12-én 9:00 órára várnak minden érdeklődőt a Városháza parkolóban, hogy csatlakozzanak a Movember mozgalomhoz.