Napsütéses téli időben, december 10-én a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének csoportja látogatást tett a magyar késő-barokk építészet kiváló alkotásai közé tartozó 18. században épült, parkkal körülvett nagytétényi Száraz-Rudnyánszky kastélymúzeumban. A felújított kastély épület mellett megcsodálhattuk az európai bútorművesség 300 remekét a gótikától a biedermeierig korabeli cserépkályhák, falikárpitok, szőnyegek, csillárok, festmények környezetében.

Az épület 27 termében ötleteket kaphattunk, nosztalgiázhattunk az iparművészek által feldíszített karácsonyfák megtekintésével. A színek és a formák kavalkádja mellett kellemesen keveredett a mézeskalács díszek illata a fenyő illatával. A hagyományos karácsonyfa kiállítás mellett belefeledkezhettünk a hintalovak időtlen varázsába, a múzeum “Paripám csodaszép” című időszaki tárlatán, felidézve gyerekkorunk emlékeit.

Az adventi hangulatot még fokozta a kézművesek bemutatója és vására és a délelőtti koncert meghallgatása.

A kastélylátogatás után még egy kis „Campónás shoppingra” is jutott idő.

Élményekkel, jó kedvű baráti beszélgetésekkel gazdagodva tértünk haza.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Egészségnap

Érdeklődő diákok, filmvetítés, tévhitek eloszlatása a Hatvani Bajza József Gimnáziumban

Egyéb

Simonton-módszert tanulhat már Egerben is!

Fodorné Vincze Anna pszichológus Egerben oktatja a Simonton módszert, amely könnyen megtanulható, és segítségével a beteg saját öngyógyító erőit tudja mozgósítani. Ajánljuk ezt a technikát minden betegnek, de különösen a daganatos betegségből gyógyulók részére.