Az emlőrák nem csak a nők betegsége!

Ha november akkor Movember! – Beszéljünk a prosztatarákról is!

Időpont:  2017. november 21. kedd 14 óra
Előadó: Szécsi Emese népegészségügyi felügyelő, Albert Schweitzer Kórház
Helyszín: MRL Hatvani Segítő Szolgálat

Novemberben a mind a primer mind a szekunder prevenciós tevékenységek kifejezetten előtérbe kerülnek a férfiaknál, hiszen a prosztatarák megelőzésre irányul minden ember figyelme.

Nem történt ez másképpen Hatvanban sem, hiszen a rendezvény középpontjában ennek a megbetegedésnek a megelőzése állt. Feltétlen hangsúlyozni kell a férfi társadalomnak a szűrés jelentőségét, amit sok esetben a nőkön keresztül tudunk eljuttatni hozzájuk.

Továbbá figyelembe véve, hogy van egy daganatos betegség, ami leginkább a nőkre van kihegyezve, pedig a férfiakat is érinti, kiemelt témaként jelent meg az emlőrák is. Mindkét téma kapcsán betekintést kaphattak a résztvevők nemtől függetlenül a betegségek kialakulásában szerepet játszó lelki tényezőkbe és a megelőzés lehetőségeibe.

Az előadást az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodájának népegészségügyi felügyelője, Szécsi Emese tartotta.

Lazányi Jánosné elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Kirándulás Parádfürdőre

Parádfürdő Cifra Istálló és Kocsimúzeum A MRL Írisz Szolnoki Alapszervezet tagjai rehabilitációs kiránduláson vettek részt gyönyörű napsütéses őszi időben Parádfürdőn a Cifra Istálló és Kocsimúzeumban, ahol megcsodálhattuk a szebbnél-szebb hintókat, kocsikat és a gyönyörű lovakat. Az őszi Olvass tovább...

Alapszervezetek

women@bosch Hatvan női munkatársi hálózat – szolidarítás az emlőrák ellen küzdelemmel

A women@bosch Hatvan női munkatársi hálózat is szolidaritást vállalt az emlőrák elleni küzdelemmel. Az október 14-i szolidaritási akciójuk idején 220 rózsaszín szalagot osztottak szét a munkatársak között.     

Alapszervezetek

Salgótarján: Egészség kisfilmek – Szűrések

A riportfilm az E-GÉSZSÉG- Innovatív megoldásokkal Nógrád megye munkaképességéért című projekt keretén belül készült, annak érdekében, hogy a lakosság egészségtudatossága fejlődjön és ezáltal foglalkoztathatósága is nagyobb esélyt kapjon. A film a szűrések fontosságát támasztja alá: Olvass tovább...