A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete 2013. október 18. napján a Bartakovics Béla Közösségi Házban, – Csontritkulás Világnap alkalmából – a HM-i Kormányhivatal Egészségfejlesztési Osztályával közösen csontritkulás, koleszterin és vércukor-méréssel egybekötött szűrést szervezett. A vizsgálat eredményét reumatológus szakorvos értékelte.

Fontosnak tartottuk ennek a szűrésnek a megszervezését, hisz a korai csontritkulás összefüggésbe hozható egyes ráktípusok emelkedett kockázatával is.

A rákos daganatok és a rák bizonyos kezelése növelik a csontritkulás előfordulásának valószínűségét. Bizonyos hormonterápiák mell és prosztatarák esetén hasonló hatást váltanak ki.

A csontritkulás és a csontsűrűség-csökkenés rákbetegeknél megelőzhető.

Nagyon fontos a rendszeres mozgás, folyamatos D-vitamin szedés, dohányzás, alkoholfogyasztás minimalizálása, a csont állapotának felmérése és a csontsűrűség rendszeres mérése.

 

A szűrés eredményesen zárult, mert a szakorvos több résztvevőnél, további vizsgálatot javasolt.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Decemberi programok Gyöngyösön

Évadzáró és karácsonyi megemlékezést szerveztünk 2019. december 10-én. Nagyon jó hangulatú, szép lezárása volt ennek az évnek. December 5-én önkéntesek világnapján voltunk Rózsaszentmártonba. Nagyon színvonalas műsort volt, jól éreztük magunkat. Teljesítménytúra a Mátrában, amelyet este Olvass tovább...

Egyéb

Kékgolyó koncertsorozat az Országos Onkológiai Intézetben

Május 26-án 17 órakor várjuk a betegeket, orvosokat, ápolókat és az intézet valamennyi dolgozóját. Első fellépő: Balogh Kálmán cimbalom művész

Egyéb

GombaPink

Köszönjük a BioFungi Kft-nek és mindazoknak, akik október hónapban a rózsaszín tálcás gombát vásárolták, hogy támogatták a Magyar Rákellenes Ligát. A támogatást a mellrák elleni küzdelemben a felhíváshoz, mozgósításhoz, eszközök beszerzéséhez használjuk föl.