Ságújfalu polgármestere felkérésére a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete  ötödik alkalommal szervezett egészségnapot 2017. április 28-án a falu lakóinak.

A köszöntők és a tanulók zenés-táncos műsora után a regisztrált száztizenöt főnek lehetősége volt részt venni állapotfelmérésen, szájüregi, bőrgyógyászati, méhnyakszűrésen, egészségtotót, diabetes kockázati felmérést tölthettek ki, a szűrésekkel és a kockázati felméréssel kapcsolatban írásos és szóbeli felvilágosítást kaphattak.

A falu általános iskolájának hetedik és nyolcadik osztályos diákjai felvilágosító előadáson vettek részt a rák kockázati tényezőiről, a szűrések és önvizsgálat jelentőségéről, megismerhették az emlő és a here önvizsgálat technikáját.

Az eseményt a tanulók részére „(A)mit tehetek egészségem megőrzése érdekében” címmel meghirdetett rajzverseny díjazással egybekötött eredményhirdetése, majd a hölgyek számára indított „Lehet finom, ami egészséges” süteményverseny zsűrizése és díjazása zárta.

Mivel igen hátrányos helyzetű területről van szó, tagjaink gyűjtést végeztek és a megjelentek az összegyűjtött 35 zsák ruhaneműből választhattak.

A jó hangulatú és hasznos délelőttöt a polgármester úr invitálására finom ebéddel fejeztük be.

Köszönet a vendéglátók kedvességéért és a finom ebédért!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A táplálkozás szerepe – Gödöllő

Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Helyszín:„Mi újság V.An? Irodalmi kávézó a Gödöllői Városi Könyvtárban (2100 Gödöllő, Dózsa út 8.) Időpont: 2019. március 27 Téma: A táplálkozás szerepe Előadó: : Dr Kiss Éva belgyógyász- diabetológus Beszélgetőtársa Olvass tovább...

Alapszervezetek

Értünk és minden nőért – Borsodnádasdi program a Méhnyakrák Megelőzési Héten

január 21-én 16 órától tartottuk a Borsodnádasdi Praxisközösséggel közös szervezésű programunkat, az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét keretében. Vendégszereplő volt Kovács Gyuláné „Csillagok” című dalcsokor összeállítással, és Reményi Aladár saját, „Szeretet” című versével színesítette programunkat.  Közben Olvass tovább...

Alapszervezetek

VI. Palóc Roham Extrém Akadályfutó verseny

 A MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakképzett önkéntesei a VI. Palóc Roham Extrém Akadályfutó versenyen Gyönyörű környezetben, napsütéses időben került megrendezésre 2023. szeptember 09-én Salgótarjánban a Tó-strand területén a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület jótékonysági célú extrém akadályfutó Olvass tovább...