A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2017. április 7-én szakmai továbbképzést szervezett a Szent Lázár Megyei Kórház Konferenciatermében. A programon a szervezet önkéntesei és tagjai vettek részt 22-en valamint a Kanizsai Dorottya Szakközépiskola tanulói közül szakoktatójuk vezetésével 35-en.

A rendezvény célja az volt, hogy önkénteseink tájékozottak, naprakészek legyenek, hogy az érintetteknek, hozzátartozóiknak és a hozzájuk forduló érdeklődőknek hiteles információt tudjanak adni.

Az elnöki köszöntő és bevezető gondolatok után először Dr. Ottmár Piroska háziorvos a fájdalomcsillapítás fontosságáról, lehetőségeiről, módjairól, Strommer Pálné a MRL elnökségi tagja, a Lelkisegély Szolgálat vezetője a MRL szerepéről, az önkéntes munka területeiről, a segítő beszélgetés technikájáról, Katkó Orsolya a Népegészségügyi Főosztály munkatársa a rák kialakulásáról, az önvizsgálatok és szűrések fajtáiról, jelentőségéről, Bialkó Tímea a Népegészségügyi Főosztály munkatársa a daganatos betegek táplálkozásáról, a táplálék kiegészítőkről tartott vetítettképes előadást.

Az ebédszünetet követően az Anita bolt vezetője Pintér Dóra és munkatársa Szászné Kupcsulik Ágnes  tartottak gyógyászati segédeszközökből termékbemutatót és ismertetőt.

Az előadások után és alatt mód volt kérdések felvetésére, megvitatására is.

Befejezésként Kreicsi Mária, beszámolt a jelenlévőknek a 2017. április 3-án tartott „Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája” című továbbképzésen a mammográfiás szűréssel kapcsolatban elhangzott információkról, és összefoglalta a segítő munka során betartandó és követendő irányelveket.

Kapcsolódó bejegyzések

10EzerLépés Program

2.helyszín – Debrecen

10 Ezer Lépés Program Lépéselőny a rákkal szemben Fókuszban a prosztatarák Minél korábban felismerjük, annál nagyobb eséllyel gyógyítható. Az elsődleges feladat a megelőzés – a rendszeres szűrés! November a prosztatarák elleni küzdelem hónapja. Szeretettel meghívjuk Önt és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyösi novemberi programok

Túra Mátraháza és környékén. 18.710 lépést tettünk. November 19-én gyönyörű időben Sástó és Mátrafüred környékén túráztunk. 2019. november 24-én Kékestető és környéke következett, ahol a Sípályán is végigmentünk a nagyon szép időben. 2019. november 27-én Olvass tovább...

Alapszervezetek

Vöröslencse saláta a Fakanál klubban

A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója Vezető: Sándorné Buda Ildikó dietetikus Időpont: 2021. augusztus 31. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálat Fakanál Klubjában ma vöröslencse salátát készítettünk virslivel. Sándorné Ildikó Buda dietetikus által készített saláta Olvass tovább...