A méhnyakrák előfordulása, kialakulása címmel, figyelemfelhívó rendezvényt szervezett a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete és a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya az Egri Eszterházy Károly Egyetemen.

Dr. Héjja – Nagy Katalin intézetigazgató megnyitója után a diákok meghallgathatták Dr. Rozs László szülész, nőgyógyász előadását  a méhnyakrák  előfordulásáról, kialakulásáról, tüneteiről, kezeléséről, gyógyításáról, valamint a HPV elleni védőoltás lehetőségéről.

Az előadás befejezése után Fürné Mosoni Anita mesteroktató vezetésével a jelenlévők közös beszélgetése, a méhnyakrák témában, nagy érdeklődéssel  zajlott. A diákok kérdéseire válaszoltak  a jelenlévő orvosok valamint az Egri Alapszervezet jelenlévő vezetői.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Motoros felvonulás a mellrák ellen – indulás Hatvanból

A Magyar Rákellenes Liga motoros felvonulására a mellrák elleni küzdelem hónapja jegyében 2023. szeptember 30-án Hatvanból is indultak motorosok szép számmal. Őket Horváth Richárd polgármester úr köszöntötte és a rózsaszín szalagokra felírt üzenetek felolvasása után útnak Olvass tovább...

Alapszervezetek

Adventi hangverseny Debrecenben

Immár 21. alkalommal gyülekeztek 2022. december 8-án a résztvevők a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat által szervezett adventi jótékonysági hangversenyre, melyen a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar magánének tanszék volt hallgatói léptek fel Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mozdulj velünk! – Pusztaszabolcson

Mozdulj velünk 2017. április 8-án 10 órától a pusztaszabolcsi Művelődési Ház udvarán. A Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából Lieber Tünde aerobik oktató vezeti a mozgást. Mindenkit szeretettel várunk!