Időpont: 2017. szeptember 5.

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálat Természetjáró Klub tagjai Kékestetőre kirándultak.

Busszal megérkeztünk Mátraházára! Megtekintettük Vörösmarty, Petőfi emlékművét, majd továbbsétálva a sípálya meredek lejtőjén felkapaszkodtunk Kékestetőre. Gyönyörködtünk a szépséges panorámában, kitűztük következő úticélunkat, a távolban látható Galyatetőt.

Elsétáltunk a szanatórium kertjébe és az otthonról hozott diót csörgetve előcsalogattuk a mókuskákat. Mókás látvány volt, ahogy hátsó lábaikra állva kéregették az elemózsiát. Jókat nevettünk rajtuk!

Visszafelé betértünk Sástóra is, végigsétáltuk az ősz színeiben pompázó tanösvényen, tervezgetve a jövő évi programjainkat, hogy jó lenne csoportosan itt egy napot eltölteni.

Újból egy nagyon szép napot töltöttünk együtt!

Lazányi Jánosné

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Ki vagy és mit teszel? – Rákellenes Világnapi üzenetek az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskolában

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat felhívására az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola diákjai is elküldték tablójukat, válasz üzenetüket kérdésünkre, hogy ők mit tesznek az egészségük megóvása érdekében, mit tesznek a rák ellen! Emlékeztetőül: Február Olvass tovább...

Alapszervezetek

Könyvszobrok

A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet tagjai a József Attila könyvtárban jártak, és megtekintették Bencs Klára gyönyörű könyvszobrait.

Alapszervezetek

 „Retró Véradás” Salgótarjánban

A tavalyi évhez hasonlóan ismét országos útjára indult a „retró véradás”  kampány, melynek célja a nyári hónapokban, amikor kevesebb a véradásra jelentkezők száma, biztosítani a kórházak vérigényét.  A véradókamion 2018. június 22-án települt Salgótarjánba, hogy Olvass tovább...