A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének tagjai 2017. augusztus 5-én Esztergomba kirándultak.

Utazásunkhoz a buszt Horváth Richárd polgármester úr és a hatvani Képviselő Testület térítésmentesen biztosította számunkra, melyet ezúton is nagyon köszönünk!

Reggel fél nyolckor volt az indulás, 47 fővel, Hatvanból.

A nagy forróságban légkondicionált buszban élvezhettük az utazást, jókedvűen, érdeklődve és izgatottan haladtunk célállomásunk felé. Megálltunk egy kicsit pihenni Visegrádon, kimentünk a Duna-partra, kicsit megmozgattuk elgémberedett tagjainkat.

Esztergomba érve hamarosan megpillantottuk a Bazilika masszív épületét, hatalmas kupoláit, amit készülünk egy páran meghódítani! A magasan fekvő épület kupolájából megcsodáltuk a körbe ölelő panorámát amerre a szem ellát, a lábunk alatt fényes szalagként hömpölygő Dunát, a folyón kecsesen ívelő Mária-Valéria hidat és a Felvidék szép tájait. A kupola lépcsőinek száma több, mint 200 volt!

A Bazilika megtekintése után újabb színes program várt ránk;

A Dunát átívelő Mária-Valéria hídon gyalog átsétáltunk Párkányba. Aki a meleg miatt nem merte bevállalni a sétát, azt a buszunk áthozta.

Kötetlen program keretein belül a sétáló utcán végighaladva élvezhettük a város szépségeit, nyüzsgő lüktetését és a zömében még magyarul beszélő emberek vendégszeretetét.

Megkóstoltuk a méltán híres Szlovák barna sört, a sztrapacskát, káposztásan és juhtúrósan. Sok látnivalóval, élménnyel megrakodva értünk vissza buszunkhoz. Itt az idő, indulni kell, búcsút intettünk Esztergom városának.

Útközben még Szentendrén megálltunk, eltöltöttünk egy kellemes órát a csodás szépségű Duna-parton.

A forróságtól és a sok gyaloglástól kissé fáradtan, de a sok szép látnivalótól lelkileg is töltődve szálltunk vissza a buszra és indultunk hazafelé. Nagyon kellemes, szép napot tölthettünk együtt, amely mindenki testi és főleg lelki egészségének a megerősítésére volt hivatott, valamint még inkább összekovácsolta az alapszervezet tagjait. A kirándulásunk során a bátrabbak 14,1 km  gyalogoltak.  (mértük!)

Lazányi Jánosné
az Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Adományokkal is segít a Salgótarjáni Alapszervezet

2020-09-03 A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete tizenegy éve küldetéseként támogatja az egészség megőrzését, a rák kockázatának csökkentését, korai felismerését, a gyógyítás és a gyógyulás folyamatát. Mind ezek mellett lehetőségei szerint adományokkal is segíti a Olvass tovább...

10EzerLépés Program

2.helyszín – Debrecen

10 Ezer Lépés Program Lépéselőny a rákkal szemben Fókuszban a prosztatarák Minél korábban felismerjük, annál nagyobb eséllyel gyógyítható. Az elsődleges feladat a megelőzés – a rendszeres szűrés! November a prosztatarák elleni küzdelem hónapja. Szeretettel meghívjuk Önt és Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet önkéntes segítőinek köszöntése

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének és Segítő Szolgálatának közel húsz fős önkéntes segítői a mai napot együtt töltötték vidám beszélgetéssel, főzőcskézéssel. Csekélyke jutalmazás volt ez az egész éves áldozatos munkájukért cserébe. A hatvani Albert Olvass tovább...