1.A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete meghívására április 13-án prof. dr. Kiss Attila tartott előadást a Hívás klubban.

Kozempel Zsuzsánna klubvezető bemutatta Dr. Furka Andreát az MRL Debreceni Alapszervezetének március 30-án megválasztott elnökét, aki üdvözölte a klub-, és Liga tagokat és sikeres együttműködést ígért.
Ezután felkérte prof. dr. Kiss Attillát előadásának megtartására. Őssejt terápia címmel nagyon színvonalas, értékes előadást hallhattak a résztvevők. Feltett kérdéseikre is választ kaptak.
Egyebekben:
– jelentkeztek a Főzőklub következő foglalkozására. (04. 25. 14:00 óra)
– Futóversenyre kerül sor a repülőtéren, ahol a repülők járnak. A Magyar Rákellenes Liga is kitelepül önkénteseivel, ahol felvilágosítást, emlőönvizsgálatot, tesztkitöltést, tájékoztatást ad a Liga Debreceni Alapszervezet és Segítőszolgálat tevékenységéről.
– Jelentkeztek a szeptember 16-i Sárospataki kirándulásra.
– Tadíjfizetésre került sor.
A klubfoglalkozás baráti beszélgetéssel, jó hangulatban ért véget. Kellemes húsvéti ünnepeket kívántak egymásnak a klubtagok.

Következő klubfoglalkozás: 2017. május 11-én 12:00 (szalonnasütés)

Helye: Polgármesteri Hivatal Pihenő háza, Debrecen, Oláh Gábor u. 3.

2.Április 22-én, szombaton hideg, szeles időben első alkalommal rendezték meg a Wizz Air Debrecen Airport Run jótékonysági futóversenyt. Különleges helyszínen volt a sportrendezvény, a nemzetközi repülőtér kifutópályáján.

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete 4 fős csapatot “Rákelhárítók” néven (Gabnai Zoltán, Nagy Vivien, Gyöngyösi Bianka , Duzs László) nevezett a 4X2,5 km-es váltóba.

Az alapszervezet önkéntesei (Serbán Györgyné, Erdei Jánosné, Pappné Raduly Irma, Verbovszky Zsuzsa) és a Segítőszolgálat vezetője (Boros Csaba Lászlóné) felvilágosítással, here,- emlő önvizsgálat tanítással, szórólaposztással vettek részt a rendezvényen. Ezen kívül az érdeklődőkkel (20 fő) különböző, a rákbetegséggel kapcsolatos tesztet töltettek ki. A Rákliga standjánál 45 fő fordult meg.

3.Április 22-én már a harmadik alakommal lépett fel a Debreceni Újjászületés Rehabilitációs Táncklub a Budapesti Újjászületés Rehabilitációs Táncklub VII. születésnapi ünnepségén, a Vigyázó Sándor Művelődési Házban.

Saidi botos tánccal, Hawaii tánccal és Tánc, csörgő dobbal.  A koerográfiát Borsosné Kovács Edit, Estella tanította be.

4.Április 25-én került sor a Főzőklub foglalkozásra. 14 szorgos kéz Szalayné Kónya Zsuzsanna dietetikus vezetésével 5 féle ételt készített el, amit utána jóízűen elfogyasztottak.

Kozempel Zsuzsánna
Hívás klubvezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

„Rózsaszín október” Gyöngyösön

Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja. Alapszervezetünk megtartotta 2021. október 8-án 16 órai kezdettel a hónap legkiemelkedőbb eseményét, a figyelemfelkeltő sétáját az emlőrák korai felismerése érdekében. A rendezvényen megjelentek a helyi média szakemberei (Gyöngyös TV, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyösi előadás és séta mellrák ellen

A MRL Gyöngyösi Alapszervezet 2018. október 12-én figyelemfelkeltő sétára hívta a tagokat és a lakosságot. Sokan tartották fontosnak, hogy meghallgassák az előadást és végigsétáljanak az útvonalon. A készülődés után Hiesz Görgy, Gyöngyös polgármestere nyitotta meg Olvass tovább...

Alapszervezetek

Irodalmi piknik Debrecenben

A Debreceni Nagyerdőért Egyesület Petőfi Sándor költészetének jegyében irodalmi pikniket rendezett a debreceni Botanikus Kertben június 2-án, amelyen 9 liga tagunk vett részt. Vranyecz Artúr színművész Petőfi verseket adott elő. Fellépett a Hajdúböszörményi Bocskai néptánc Olvass tovább...