A Magyar Rákellenes Liga a hagyományosan évente megrendezendő Rákellenes Világnap-i megemlékezését 2017. febr. 03-án tartotta Budapesten az EMMI Nagytermében.

Az ország minden részéből  érkezett alapszervezeti képviselők a rákgyógyítás terén elért legújabb eredményekről hallhattak előadásokat a szakma  kiváló képviselőitől.

Így pl. a tüdőrák kezelésének új lehetőségeiről Dr. Bogos Krisztina oszt, vez. főorvostól, az Immunterápiák az onkológiában címmel Dr. Dank Magdolna klinikai igazgatótól hallottunk az új eredményekről. A sugárterápia új lehetőségéről Prof. dr. Polgár Csaba főigazgató beszélt és végül Dr. Mátrai Zoltán oszt. vez. főorvos az Onkoplasztikus emlősebészetről tartott nagysikerű előadást.

Szünet után Sándor Anikó érintett beteg beszámolóját hallgattuk, aki az Úton c. könyvében írta meg igen érdekes és küzdelmes történetét. A könyvet a helyszínen az érdeklődők megvásárolhatták.

Végül a fent említett előadók kerekasztal beszélgetésében a jelenlévők tettek fel fontos, aktuális kérdéseket az őket foglalkoztató témákban.

Örülünk, hogy a Liga az Európai Rákellenes Unió tagjaként is sokat tesz azért, hogy az onkológiai tudományos eredmények nemcsak orvos szakmai körökbe, hanem a lakosság felé is eljuthassanak. Nagy szükségünk van ugyanis erre.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészségnapon szűrtünk Karancsalján

A Karancs hegység lábánál fekvő 1500 fős falu, Karancsalja Önkormányzata  2016. június 18-án Egészségnapot szervezett. A Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály munkatársai az egészséges táplálkozás fontosságát hangsúlyozták és finomabbnál finomabb, általuk készített falatkákkal bizonyították, hogy lehet finom, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Adventi rendezvény Egerben

Szervező: Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete Helyszín: Civil Közösségek Háza Ideje: 2022. 12. 13. Résztvevők: tagság, 56 fő Beszámolót készítette: Bak Imréné December 13-án a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet tagjai bensőséges ADVENTI ünnepségen vettek Olvass tovább...

Alapszervezetek

Tűzoltók meséltek Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében került bemutatásra Andics János műkedvelő helytörténész, a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet alapító tagja, a Tolna Olvass tovább...