A Balassi Bálint Megyei Könyvtárban 2016. szeptember 20-án a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete őszi nyitó klubrendezvényének témája az elhízás és a tartós túlsúly egészségünkre gyakorolt hatása volt.

„Mindenkinek tudnia és értenie kellene, hogy mit kockáztat azzal, ha nem törődik egészségével, elhízik és utána évekig tartós túlsúllyal él és nem tesz semmit a veszélyeket hordozó súlytöbbletének megszüntetéséért. Mindaddig, amíg a közvetlen környezetünkben nem történik valami tragikus, hajlamosak vagyunk nem meghallani a figyelmeztető szavakat. Hazánk Európa legkövérebb országa, a világon az USA és Mexikó után itt él arányaiban a legtöbb elhízott ember.” – hangzott el a bevezetőben.

A két felkért előadó Zeke Judit dietetikus és életmód tanácsadó és Bialkó Zoltánné egészségügyi gyakorlatvezető  színesen illusztrált, vetítettképes előadásaikban szembesítették a hallgatóságot a tartós túlsúly veszélyeivel, számos betegség kialakulásában való rizikófaktor szerepével és szemléletes példákkal rámutattak a lehetséges megoldásokra is.

Az előadások után finomabbnál finomabb egészséges étkek kóstolója következett, receptkínálattal és egyéni tanácsadással. A rendezvény színvonalát emelte a Zeke Judit által összeállított gyönyörű zenés-verses őszi képcsokor, amit külön köszönünk.

Nagyon jó volt tapasztalni, hogy a száz fős hallgatóság soraiban sok fiatalt láthattunk: a SSZK Kanizsai Dorottya Szakközépiskola és Szakiskola diákjai közül is jelen voltak Sáfrány Bea szaktanár vezetésével.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Férfiak hete

Az Egri Alapszervezet beszámolója Férfiak és nők urológiai megbetegedései címmel tartott előadás dr. Monsour Bassel főorvos, a Markhoth Ferenc Oktatókórház Urológia osztályáról, 2022. június 14-én. Az előadó előadásában bemutatta a vizeletkiválasztó és elvezető rendszer leggyakoribb Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Hatvani Segítő Szolgálat nyilvános Gyógy- és Meridián tornája a Grassalkovich Művelődési Ház udvarán. A lelkes kis csapat a meleg és a közeledő vihar ellenére is tornászott!