„Mit ad nekem, mit jelent nekem az önkéntes munka?” 2016.szeptember 6-án, kedden 14 órakor kezdésként egy kedves önkéntes segítő levelét olvasta fel Strommer Szilvia.

Ezt követően többen felszólaltak a jelen lévők közül és elmesélték, hogy ők kinek segítenek és mi a tapasztalatuk. Közülük is kiemelném Hemederné Dudok Erzsébet szép beszámolóját, aki immár nyolc éve kíséri betegtársát a gyógyulás útján.

Felmerült a Hospice ellátás kérdése is. Bak Imréné Marika tájékoztatott bennünket arról, hogy Egerben működik a kórház területén Hospice osztály. Ha szükséges, ő segítséget nyújt a hozzá fordulóknak ebben a kérdésben.

A továbbiakban elhangzott, hogy a Hatvani Segítő Szolgálat 2016. november hónapban immár ötödik alkalommal indít önkéntes képzést a Heves megyei alapszervezeteknél jelentkező elhivatott segítőknek. Október elsejéig várják a jelentkezést.

Az  esetmegbeszélésen részt vettek Hatvan, Gyöngyös, Lőrinci, Zagyvaszántó, Rózsaszentmárton, Eger önkéntesei. 17 fő volt jelen.

Lazányi Jánosné

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rehabilitációs életmódtábor Salgótarjánban

2020-09-16  A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2020. szeptember 11-13. között rehabilitációs életmódtábort szervezett emlőrák érintettek, hozzátartozóik és beteglátogató önkénteseink számára a Tarjáni Gyermektábor területén, harmincegy fő részvételével, amelynek fő támogatója az Egészség Hídja Összefogás Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségklub PSA szűréssel Egerben

Az Egészségügy Világnapra is felhívtuk a figyelmet 2019. április 1-én az Egészségklub keretében. “Csak egy csepp vér az egészségért”- címmel szűréseket szerveztünk az Egri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával közösen. A szolgáltatásaink között szerepelt  prosztata betegségek Olvass tovább...

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2023. január 16. Vezeti: Kiss Anett pszichológus Mai foglalkozásunkat új résztvevők bemutatkozásával kezdtük, majd mindenki elmesélte, hogy teltek el az ünnepek, mivel töltötték a hosszú téli napokat. Beszámolót követően relaxáltunk, majd egyik kedves társunk Olvass tovább...