2016. január 28-án az Uránia moziban mutatták be a

Misszió: Szolgálat a rákbetegek érdekében című dokumentumfilmet, amely a Magyar Rákellenes Liga önkénteseinek munkáját mutatja be.

Az 50 perces film rendezője Szobolits Béla Balázs Béla díjas dokumentumfilm rendező.

A film vetítése előtt Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga gazdasági elnökhelyettese köszöntötte az alkotókat: Szobolits Béla filmrendező és forgatókönyvírót, Surányi Z. András operatőrt, Kapcsos Vince hangmérnököt, Uhlaczki Lilian vágót, Rudolf Dániel felvételvezetőt és Szederkényi Miklós producert. Külön köszönetet mondott Wortmann Éva önkéntesnek, aki három éve megálmodta, hogy film készüljön a Magyar Rákellenes Ligáról és az álmot valóra is váltotta.

A filmre a Dunatáj Alapítvány pályázott. A Magyar Média Mecenatúra adott rá támogatást.

 

Köszönjük az Uránia Nemzeti Filmszínház nagylelkű támogatását, hogy a kultúrának ebben a templomában kerülhetett sor erre a bemutatóra.

A film után az alkotókkal beszélgettünk a kávézóban.

Aki esetleg lemaradt a filmvetítésről, azoknak jó hír: a Duna World  február 3-án, szerdán 18:05-kor és február 4-én 7:40-kor levetíti a filmet.

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Nemzeti Rákellenes Nap 2017

Válaszd az egészségesebb életmódot! Személyes felelősség az egészséges életmód kialakításában 2017.április 10-e, a Nemzeti Rákellenes Nap, melyet Magyarországon 1993 óta szervez meg a Magyar Rákellenes Liga. Ezen dátum dr. Dollinger Gyula születésnapjához kötött, aki 1902-ben Olvass tovább...

Alapszervezetek

Megelőzés a köbön: az elsődleges-, másodlagos-, harmadlagos megelőzés

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete vendége a szeptemberi Stresszoldó Klubban Mihók Viktória pszichológus volt, aki az elsődleges, a másodlagos és a harmadlagos prevenció rejtelmeibe avatott be minket. Sokan a megelőzésen csak a szűrővizsgálatokat értjük, Olvass tovább...