A legfontosabb, hogy a daganatos betegek saját maguk is nagyon sokat tehetnek gyógyulásukért!

Simonton klub Miskolcon

„Nem elég a jóra vágyni, a jót akarni kell!

És nem elég akarni, de tenni, tenni kell!”

Váci Mihály e sorai igazak a daganatos betegeink gyógyulására, melyre sokszor csak vágynak a tagjaink: elfogadják a kezeléseket (kemo, sugár) és nem hiszik el, hogy ők is nagyon sokat tehetnek a gyógyulásuk érdekében.

Ebben segített a Simonton–módszer megismerése. Megmutatta, hogyan vehetünk részt egészségünk visszanyerésében és megőrzésében.

A gyógyító képzelet arról szólt, mit tehetünk az orvosi kezelésekkel együttműködve annak érdekében, hogy egészségünket újra visszanyerjük. Megtanultuk mozgósítani belső erőforrásainkat és azt, hogy nekünk is tevékenyen részt kell venni a gyógyulási folyamatban.

Szerencsések vagyunk, hogy Fodorné Vincze Anna volt a tanítónk. Jó volt, hogy kiscsoportokban folytak a foglalkozások. Óriási segítséget nyújtott a negatív lelkiállapotból, krízisből való kilépéshez. Megtanultuk, hogyan tudjuk tehermentesíteni szervezetünket a negatív érzésektől. Megkerestük életünk különböző területeiről örömeinket, pozitív élményeinket, s a relaxálás segítségével próbáltuk ezeket az érzéseket gyógyulásunk érdekében felhasználni.

A tanfolyamon tanultak segítettek abban is, hogy optimistán tekintsünk a jövő felé, reményt adott a gyógyulásunkhoz. Hitet adott ahhoz is, hogy minden, ami történik velünk, a fejlődésünket szolgálja. Kitartásra, türelemre, állhatatosságra tanított. Jó társasággá kovácsolt, baráti kapcsolatokat alakított ki. Hozzájárult, hogy Miskolcon egy jól működő Simonton klub jöjjön létre, mely fényt és reményt adjon az arra rászorulóknak, érdeklődőknek. Magunk részéről csak biztatni tudjuk azokat, akik meg szeretnék ismerni a Simonton-módszert, hogy végezzék el a tanfolyamot.

Hajrá Egészség! Hajrá gyógyulás! Hajrá leendő klubtársak!

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Dr. Bittner Nóra a Magyar Rákellenes Liga újonnan megválasztott elnöke

A Magyar Rákellenes Liga 2016. május 26-án köztes választást tartott. A Választó Küldöttgyűlésen a küldöttek megválasztották az elnököt, az általános elnökhelyettest és az egy hiányzó elnökségi tagot. A Választó Küldöttgyűlésen a következő eredmény született: Elnök: Olvass tovább...

Egyéb

Kirándulás autóbusszal a felvidéki Körmöcbányára

Az egykori Magyar Királyság egyik legjelentősebb, aranybányászatáról nevezetes bányavárosát, Körmöcbányát látogattuk meg autóbusszal alapszervezetünkből 48-an 2014. szeptember 20-án.

Egyéb

„BESZTERCE NAP” – Egy nap az egészségért!

A SKÁID Beszterce Lakótelepi Tagiskola sikeres egészségnapot tartott 2013. november 15-én. Az egészségnapon 80 fő jelent meg.