Időpont: 2024. szeptember 23.
Vezeti: Sándorné Buda Ildikó dietetikus
A Hatvani Segítő Szolgálatunk mai Fakanál klubfoglalkozását az ősz első napján tartottuk meg! Karfiol és zöldborsó krémet készítettünk.
Zöldborsókrém citrommal:
30 dkg zöldborsó
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
Fél citrom leve
Snidling, só, bors
Különleges ízvilág, amit vendégeid „csakazértis” ki fognak próbálni!
Így készítsd el: Egy edénybe tedd fel főzni puhára a zöldborsót, tegyél bele babérlevelet, fokhagymát,sózd meg.
Szűrd le, add a zöldborsóhoz a citromlevet és a borsot, majd turmixold össze. Díszítsd apróra vágott snidlinggel.
Karfiolkrém parmezánnal:
1 karfiol
1dl.natúr joghurt
7 dkg reszelt parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál vaj
Kapor, só, bors
Így készítsd el: A karfiolt rózsáira szedve főzd puhára enyhén sós vízben. Szűrd le,majd add hozzá a vajat és a joghurtot. alaposan dolgozd össze.
Add hozzá a összezúzott fokhagymát és kaprot. Mikor a robotgéppel krémesre keverted, add hozzá a parmezánt,sót,borsot.
Puha kenyérre kenve Isteni finom! Mind megettük!!
Sándorné Buda Ildikó dietetikus köszönjük a hasznos táplálkozási tanácsokat is!
13 fő vett részt a foglalkozáson.
Lazányi Jánosné
Hatvani Segítő Szolgálat vezető
Támogatók: Belügyminisztérium, Hatvan Város Önkormányzat, Hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet, Markovits Kálmán Uszoda és Strandfürdő, Hatvan Tv, DALI,
Hatvani Hírlap, Zombori Kft., TESCO