Magyar Rákellenes Liga

Lelki egészség Világnapja

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2023. októberi  Stresszoldó Klubjának aktualitását a „Lelki egészség Világnapja” adta.

A felkért előadó, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház klinikai szakpszichológusa Mihók Viktória bevezető gondolataiban beszélt arról, hogy a Lelki Egészség Világszövetsége kezdeményezésére immár harminc éve minden október 10-én tartjuk a lelki egészség világnapját. Az idei jeles nap szlogenje: „Minden ember számára elsődleges fontosságúvá kell tenni a lelki egészséget és a jóllétet”.

Hangsúlyozta, hogy az egészség teljes fizikai, lelki, társadalmi, sőt spirituális jóllétet jelent, és nem pusztán a betegség vagy az egészségkárosodás hiányát jelenti.

Beszélt a lelki egészség zavarának a jeleiről, konkrét példákon mutatott rá a megoldási lehetőségekre. Sok hasznos praktikát, követendő viselkedésformát megosztott a hallgatósággal.

Ezután interaktívvá vált a program: a jelenlevők aktívan bekapcsolódtak, elmesélték átélt élményeiket, a veszteségek fájdalmas következményeit, és sok konkrét kérdést felvetettek a témával kapcsolatban és közösen próbáltak  helyes viselkedésformákat megfogalmazni.

A programon húszan vettek részt.