Magyar Rákellenes Liga

World Cancer Walk – Sétálj velünk!

Felhívás Rákellenes Világsétára

A Magyar Rákellenes Liga a Relay for Life-hoz csatlakozva meghirdeti az első Rákellenes Világséta (World Cancer Walk) magyarországi szakaszát 2021. január 10-ére.

A sétán mindenki részt vehet, aki együttérzését szeretné kifejezni daganatos beteg hozzátartozójával, ismerősével vagy a rákbetegekkel kapcsolatban illetve támogatni szeretné a rákellenes harcot.

A Rákellenes Világséta stafétaként valósul meg. Minden városnak ki van jelölve egy időzóna, amikor sétálhat, és az egyes időzónák összessége adja ki a teljes 24 órás sétát. 

Budapest és Magyarország időzónája 2021. január 10-én 15 órától 16 óráig tart.

A beosztás és a felhívás angol nyelven elérhető a https://www.worldcancerwalk.com/ honlapon. 

Minden sétálónak regisztrálnia kell. A regisztráció ingyenes.

A szervezők azt kérik, hogy mindenki regisztráljon ennek az oldalnak az alján a „Register Here” gombot megnyomva. A regisztrációs felület angol nyelvű, amin meg kell adni az e-mail címet, keresztnevet, vezetéknevet, a város- és az országnevet (ebben a sorrendben). Ez után nem kötelezően megadható, hogy hány – nem önállóan regisztráló – gyerekkel együtt sétálunk, illetve hogy kiért, miért indulunk útnak és hogy ez utóbbi válaszunkat közzétehetik-e az esemény honlapján.

A regisztrációval vállalod, hogy egy órát sétálsz a városodnak-országodnak kijelölt idősávban (lásd fent). Sétálhatsz egyedül vagy barátokkal (mindkinek külön kell regisztrálnia). Ha úgy döntesz, hogy barátaiddal sétálsz, kérjük, viselj maszkot és tartsd meg a szociális távolságot! Mindenki egészségét és biztonságát biztosítani akarjuk, ezért nem szándékozunk a résztvevőket nagy csoportokba toborozni, és úgy sétálni. Ha nem akarsz messzebbre merészkedni, részt vehetsz úgy is, hogy körbejárod a háztömbödet!

A sétáról készíts fotókat és videókat, és töltsd fel az Instagramba a @worldcancerwalk címkével! Ha nincsen Instagram fiókod, oszd meg a Facebookon a #worldcancerwalk címkét használva! Így a résztvevők szerte a világon összeköttetésben lesznek és láthatják, hogyan folytatódik a séta a világ városain keresztül.

A séta egyben adománygyűjtés a rák elleni küzdelemre. A honlapon adakozhatsz a Relay For Life programjaira.

Oszd meg az esemény hírét családtagjaid, barátaid és ismerőseid között, és kérd őket, hogy csatlakozzanak! Minél több résztvevő van, annál nagyobb a globális hatás!