Magyar Rákellenes Liga

Limfóma Világnap – zöld séta a Debreceni Nagyerdőben

Szeptember 15-én 14:45 órától gyülekeztünk a Klinika villamos megállóban.

A limfoma jelképe a „zöld” szín mindenkin látható volt.

A liga lelkes tagjai a szakadó esőben sem riadtak vissza ettől a sétától, ami az összefogást az összetartozást és a segítségadás fontosságát jelezte.

A résztvevőket kis zöld virág alakú kitűzővel, zöld lufival, és egy-egy szelet csokoládéval vártuk. Csatlakoztak hozzánk lelkes orvostanhallgatók is, valamint egy iskolás kisfiú (a nyári táborokban barátkoztunk össze) az édesanyjával, és a „Csoki” nevű kutyusukkal.

Az eső ellenére is jó hangulatú társaság 15.00 órakor indult el a Nagyerdő öreg fái és a szintén ikonikus Víztorony alatt, érintve a híres Gyógyfürdőt, az esőben is csodaszép szökőkutat, a Krúdy étterem fedett teraszára. Meglepetés várt ott minket. Az étterem tulajdonosa és dolgozói vendégül láttak bennünket egy-egy különleges recept alapján frissen készült almás süteménnyel és egy pohár friss vízzel. Ők is ezzel tisztelegtek a Magyar Rákellenes Liga valamennyi tevékenységéért.

Ott az erdő szívében Kozempel Zsuzsi ismertette a séta célját és a Limfóma Világnap lényegét.

Sétánkkal szerettük volna felhívni a figyelmet erre a rejtőzködő betegségre, az ebben a szenvedőkre, segítségnyújtásra és a lakosság figyelmét irányítani a megelőzés fontosságára.

Közben az eső is elállt, s utunkat a Békás tó körül folytattuk.

Élmény volt mindenkinek ez a nap, amely újra bizonyította, hogy nem az időjárás, hanem a közösség és a cél a kulcs ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a természetben, a szabad levegőn, a zuhogó eső ellenére is!