Magyar Rákellenes Liga

Debrecenben ismét a Campus fesztiválon

A Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat a CAMPUS fesztivál Civil falu lendületes forgatagában ez évben is lehetőséget kapott egy önálló standdal a bemutatkozásra. A fesztivál utolsó záró napja volt a szombat így nagyon sokan látogattak el a rengeteg színes programot, látnivalót kínáló helyszínre. Elsősorban fiatalok, és fiatal családok látogattak meg bennünket is.  Önkéntes segítők és a liga lelkes tagjai fogadták a vendégeket.

Nagyszerűen sikerült a kis kitelepülésünk. Természetesen nem maradt el a kreatív program sem, de szinte mindenki kitöltötte az „ÉletMÓDI„ rövid kérdőívünket, amely az egészséges életmóddal kapcsolatos beszélgetésekre inspirálta az érdeklődőket. Apró ajándékokat is készítettünk nekik, a szakirodalmak, szórólapok mellett kis levendulás tasakot és pozitív idézeteket is választhattak az élet és az egészség rejtelmeivel kapcsolatban.

A fiatalokat sem kíméli a betegség, így a rák sem, amelyről nyíltan beszélnek és szívesen fogadták a segítő tapasztalatokat, gondolatokat.

Nagyon köszönjük a debreceni Karitatív testületnek, hogy biztosítja számunkra ezt az óriási lehetőséget, valamint a segítőinknek a lelkes, kitartó munkát a nagy meleg ellenére is.