Magyar Rákellenes Liga

Gödöllői csapat a Gyöngyös Város Civil Expo rendezvényen

A Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezeteként örömmel vettük a Gyöngyösi Alapszervezet meghívását, a 2024.június 15-én rendezett Gyöngyös Város Civil Expo rendezvényére.

Örömmel és szeretettel fogadtak bennünket, érezni lehetett, hogy közös célért dolgozunk.

Megggyógyultam – Sorstárs Képtár vándorkiállításunkat mutathattuk be az érdeklődő embereknek. Életigenlő fotóinkon ismerős arcokkal is találkozhattak a nézelődők. Fontos tapasztalatot szereztünk a kiállítással kapcsolatban. Azt láttuk, hogyha a csapat távolabb van a képektől, az emberek inkább megállnak megnézni. Ezt akkor láttuk, amikor már ránk sütött a nap és túloldalra raktuk a padokat. Suhajda Magdust többen is kérdezték, így lehetősége nyílt beszélgetni a látogatókkal, nagyon érdekes kérdések merültek fel. Pl. a betegség hogyan változtatta meg az életszemléletét, a gyógyulás óta mit tart fontosnak az életben.

A Civil Expo színpadán Mandevillené Keresztényi Gizike mutathatta be az „ADD TOVÁBB A MOSOLYODAT” közösségünket.

Az időnkbe befért egy városnézés, templomtoronyból látkép a városra és a hegyekre.

Kézműves kiállítóknál különböző gyógynövényekből (levendula, tárkony, menta, bodza) készült szörpöket kóstolhattunk, melyek nagyon ízletesek voltak.

Ötletesen elkészített mézeskalács alkotásokból is vásárolhattunk a színes forgatagban.

Az oszlopba ültetett csodás petúniák díszítette Főtér minden egyes zugát bejártuk. Fagylaltozót sem hagyhattuk ki, a bőséges, minőségi választék minden ízében finom volt.

Látogatásunk során a Gyöngyösi Szent Bertalan-nagytemplomot is meglátogattuk.

Remek alkalom volt ez a szombat arra, hogy minél jobban megismerhessük egymást, a két alapszervezet tagjaiként sokat tudtunk beszélgetni a nap folyamán. Köszönjük, hogy reggel  az állomáson fogadták a vonattal érkezőket.

Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat. Csak köszönetet tudunk mondani ezért a csodás együtt töltött napért!

Sok ilyen kell, igazi csapatépítés.

Lejegyezték: Suhajda Magdi, Sztavridisz Ilona, Mácsár Margit, Mandevillené Keresztényi Gizella, Bódis Edit, Katona Marika, Ujjné Betti (csapatunk tagjai)