Magyar Rákellenes Liga

Évnyitó Egészségklub Salgótarjánban

 Dr. Ottmár Piroska tartott előadást „Változások az egészségügyi ellátásban” címmel 2024. január 16-án, kedden délután a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Közösségi terében, amelyet a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének Egészség Klubja szervezett.

Dr. Ottmár Piroska háziorvos tájékoztatást adott a résztvevők számára a tavaly bekövetkezett országos szintű változásokkal kapcsolatban, amelyek az orvosi ellátást és az ügyeletet érintették. A régi, jól betanult telefonszámok nem elérhetők többé, helyettük vagy a 1830-at, vagy a 112-őt kell tárcsázni segélykérés esetén. Most, hogy ezek a változások bekövetkeztek, sokan nem tudják, hogy pontosan hová is forduljanak segítségért.

Az érdeklődők a megváltozott orvosi ügyelettel és -rendszerrel kapcsolatos és egyéb, az ellátó rendszerrel összefüggő kérdéseire a doktornő készségesen és legjobb tudásához mérten válaszolt, hasznos gyakorlati tanácsokat adott, eloszlatva a témával kapcsolatos aggályokat. Az előadás után még személyes konzultációra is lehetőséget adott.

A program sikerét és rendkívüliségét az jelezte leginkább, hogy több, mint ötvenen töltötték meg a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ épületében található Közösségi teret.