Magyar Rákellenes Liga

A szavak és a zene ereje

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet őszi első Stresszoldó Klubjának foglalkozásán a szavaknak és a zenének az emberek mentális és érzelmi világára tett hatását vették górcső alá.

Először a kimondott és gondolt szavak hatásáról volt szó. „Minden kimondott szónak hatalmas ereje van: a szavak képesek ösztönözni, inspirálni, motiválni bennünket. A szavainkkal építhetünk és rombolhatunk. A kedves szavak feltöltenek energiával és frissítő lendületet képesek adni számunkra a mindennapokban és növelik a kreativitásunkat, a kemény, negatív szavak, amelyek csak bírálatot tartalmaznak, szomorúságot és csalódást okoznak és a teljesítményt és a kreativitást is csökkentik.” hangzott el az előadótól.

Vetítésre került egy példa videó is a szavak hatásáról, majd a zeneterápi került terítékre. „A zenének nagyon sok jótékony hatása létezik. A zene segít megküzdeni a mindennapos stresszel, de még a fájdalmat is csillapítani tudja. Számos vizsgálat igazolta, hogy azok az emberek, akik daganatos betegségben szenvednek és sok zenét hallgatnak, sokkal könnyebben tudnak megbirkózni a helyzetükkel, mint azok, akik egyáltalán nem hallgatnak zenét.”

A program közös zenehallgatással ért véget.