Magyar Rákellenes Liga

Két vénakereső műszert kapott adományként a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai osztálya

A Magyar Rákellenes Liga alaptevékenységébe tartozik segíteni az egészségmegőrzést, a rák kockázatának csökkentését, a korai felismerést, a gyógyítás, gyógyulás folyamatát, sokszor adományokkal segíttve az egészségügyi intézmények eszközbeszerzését is.

Az onkológiai betegek esetében sokszor van szükség vérvételre, vénás beavatkozásra és sok esetben nehéz megtalálni a vénát. Gyakran, még a leggyakorlottabbaknak is komoly kihívást jelent. A Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei elhatározták, hogy a szakszemélyzet és a betegek mindennapjait megpróbálják megkönnyíteni vénakereső műszer adományozásával. Ugyanis a vénaszkenner azonnal jól láthatóvá teszi a bőr alatti vénákat egy speciális átvilágítási technikával, ezáltal a beavatkozás gyorsabb és egyúttal fájdalom mentesebb lesz.

A terv megvalósítása a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület – Palóc Roham Extrém Akadályfutó Szakosztályának jótékony célú akadályfutásával vált lehetővé. A 2018-ban alakult civil egyesület célja minél több sportrendezvény megszervezése, lebonyolítása jótékony céllal.

Az Egyesület felkérésére a Liga szakképzett önkéntesei már a kezdetektől jelen voltak a sporteseményeiken állapotfelmérést, szűrővizsgálatokat végeztek, tanácsadást adtak. Közös döntés és egyeztetés alapján a 2022-es SalGO Charity esemény bevételének kedvezményezettje a MRL Salgótarjáni Alapszervezete lett, akik a teljes adományt a vénakereső vételére szánták.

A szeptember 10-i akadályfutás végén a vezetőség részéről Bulyovszki Vera bejelentette, hogy a közel két millió forint, két darab vénakeresőre összegyűlt.

Ünnepélyes keretek között, 2022. október26-án megvalósult két civil szervezet összefogásával a betegek és a szakszemélyzet életét, munkáját megkönnyítő orvosi műszer átadása a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztályának, melyen jelen volt Rozványi Balázs, a MRL elnöke is.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0Ff2BeV3dEJhHXkHPVAx2HMQbohQTKz1Mfqx3gx1S4ZvMXSpgWxD1EdQiFQ3P8RXGl&id=100057397061676