Magyar Rákellenes Liga

Adomány Salgótarjánban a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztály betegeinek

A Procter and Gamble “Segíts te is” jótékonysági akciót bonyolított le a  Rossmann üzletekben. Azok a vásárlók, akik  Pantene hajápolási termékeket vettek, vásárlásukkal hozzájárultak a mellrákkal érintett, kemoterápiás kezelés következtében hajukat elveszített nőknek paróka megvételének anyagi segítéséhez.

Az akció bevételét az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület kapta. A befolyt összegből az Egyesület 200 000 Forintot a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének utalt át, hogy azzal a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztály érintett betegeinek ellátását segítse.

Mivel  az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület jóvoltából 2022. márciusában 52 darab Gisella Mayer márkájú parókát tudtunk átadni az Onkológiai osztály betegei részére, amelyből még most is van készleten bőven, így a felajánlott összegből a hajukat veszített érintetteknek kemoterápiás turbánt, fejkendőt, fejpántot vásároltunk, annál is inkább, mert ebben az embert próbáló melegben megterhelő a parókaviselés és van akinek olyan érzékeny a fejbőre, hogy nem tud parókát viselni.  A tetszetős, jó minőségű anyagból készült kiegészítők segíthetnek elviselhetőbbé tenni a betegút nehéz folyamatát, lelkileg erősíteni az oly fontos nőiesség érzésének megtartását.

Az osztály részére az adomány átadására 2022. augusztus 24-én került sor.

Köszönjük a betegek nevében is az Egyesület támogatását, köszönjük, hogy ismét segíthettünk!