Magyar Rákellenes Liga

World Cancer Walk – Rákellenes Világséta Salgótarjánban

A Relay for Life, amely egy, daganatos betegségek ellen küzdő amerikai egyesület, második alkalommal hirdette meg a World Cancer Walk-ot, azaz a Rákellenes Világsétát, melyen a tavalyi évhez hasonlóan a MRL Salgótarjáni Alapszervezete  is részt vett. Idén. 2022. január 9-én a Salgótarjáni Senior Nordic Klub tagjai is népes számmal csatlakoztak az eseményhez.

A 24 órás rákellenes világstafétán, mely egyben adománygyűjtő akció is volt, bárki részt vehetett, aki együttérzését szerette volna kifejezni a rákbetegekkel kapcsolatban, illetve támogatni kívánta a rákellenes harcot.

A gyülekező ponton az indulás előtt már több mint félszáz résztvevő várta, hogy nekivághasson az egyórás útnak. A nagy létszámra való tekintettel végül három különböző intenzitású útszakaszt jelöltek ki az akció teljesítőinek: egy könnyed sétát a Besztercei-tó körül, egy kicsit „meredekebb” túrát a Csillagvizsgálóig, míg a haladó csoport egy négy kilométeres erdei sétát tett meg a Csillagvizsgáló ponton át a kiindulási helyig.

A séta nem csak arra hivatott, hogy felhívja az emberek figyelmét. Ez egyfajta szolidaritást is jelent: nem vagy egyedül, segítünk.

És a tiszta, erdei levegőn, csodás környezetben egy órás mozgással tettünk az egészségünkért.

A programon nyolcvanan vettek részt.

A nol.hu beszámolója