Magyar Rákellenes Liga

Ken Mastrist választották meg az Európai Rákbetegek Koalíciója új elnökévé

Az Európai Rákbetegek Koalíciója (ECPC) örömmel jelenti be új elnökének, Ken Mastrisnak megválasztását. Ez a döntés 2020. november 25-től lépett hatályba. Ken Mastris Kathi Apostolidis volt elnököt követi, akit 2019 júniusában választottak elnökké.

Ken Mastris prosztatarákos beteg és elhivatott betegképviselő. Brüsszelben jól ismerik az Europa Uomo korábbi elnökeként és más európai szervezetekben való részvéte kapcsán, beleértve az Európai Gyógyszer Ügynökséget (EMA), az Európai Urológiai Szövetséget (EAU) és az Európai Rákszervezetet (ECCO). Jelenleg a Tackle Prostate Cancer UK, valamint a londoni és az Essex-i Prosztatarákos Szövetség elnöke.

Az ECPC jelenlegi elnökségéban Ken Mastris az egyik leghosszabb történettel rendelkezik az ECPC-ben, mivel az előző mandátumában elnökségi tagként is tevékenykedett.

„Megtisztelő az a bizalom és hálás vagyok érte, amelyet az ECPC elnökségi tagjai irántam tanúsítottak, hogy a legnagyobb európai rákos betegszövetség elnökeként szolgálhassak, különösen a szervezet változásának idején. Keményen fogok dolgozni egy olyan szervezet létrehozásáért, amely a tagjainkkal és a rákos közösséggel és érte dolgozik. ”- mondta az újonnan megválasztott elnök, Ken Mastris.

Kathi Apostolidis továbbra is az ECPC elnökségi tagja, és korábbi elnökként ő az ECPC tudományos bizottságának elnöke, aki Francesco de Lorenzo helyére lép ebben a tisztségben. “Hálásak vagyunk Francesco de Lorenzo volt elnöknek fáradhatatlan odaadásáért a betegek érdekképviseletéért, a politikai munkához való jelentős hozzájárulásáért és különösen az Európai Parlament Rákellenes Képviselőcsoportja titkárságának létrehozásáért” – tette hozzá Ken Mastris elnök.

Gratulálunk Ken Mastrisnak, és jó munkát kívánunk neki!