Magyar Rákellenes Liga

Egészségnap Halápon

2020-06-17

Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület 2020. június 13-án “Egészségnapot” szervezett, melyen a MRL Debreceni Alapszervezet 15 önkéntese vett részt. A rendezvényt Pósán László országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki rövid időre alapszervezetünk sátrához is odajött.

Szórólapokkal, felvilágosítással népszerűsítettük a Magyar Rákellenes Ligát. A gyerekeknek több programmal készültünk, de inkább kicsi gyerekek voltak, majd a nyári gyerektáborba jók lesznek a most fel nem használt dolgok.

Néhányan azonban kedvet kaptak gyöngyfűzésre és pattogatott kukoricából nyakláncfűzésre. Önkénteseink közül többen részt vettek a közös tornán, zumbán, ingyenes tüdőszűrésen (Máltai Szeretetszolgálat szűrőbusza), vércukor és vérnyomásmérésen. A Holnapom Egyesület arcfestő hölgye szép virágokat, a reménység szalagját festette azoknak, akik kérték. Valamennyi résztvevő finom babgulyást kapott, amit a szervezők biztosítottak. Önkénteseink jól érezték magukat, végre kiszabadulhattak a bezártságból s találkozhattak egymással.

Kozempel Zsuzsánna
MRL vezetőségi tag