Érik a cseresznye
A cseresznye nagyon egészséges gyümölcs. Kb. 80 százaléka víz. Tisztítja a veséket, csökkenti a vér húgysavszintjét. Az ízületi megbetegedések megelőzésében bizonyított a hatása. Fogyasztása segíti a fogak és csontok fejlődését. Káliumtartalma a zavartalan izomműködésért, a normál vérnyomásért, a megfelelő szívritmusért felelős.
Alacsony a zsír- és a fehérjetartalma, viszont sok szénhidrát és növényi rost van benne. Kalóriaértékét a természetes cukrok adják, melyek fokozzák a jó hangulatot és növelik a test energia szintjét. Magas melatonin tartalma segíti a nyugodt alvást.
Vitaminjai szerepet játszanak a szem egészségének a megőrzésében. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Erős gyulladáscsökkentő, javítja az emésztést, csökkenti a koleszterin szintjét, segít megelőzni az izomgörcsöket.
Egy kis finomság: Cseresznyés desszert
Hozzávalók / 1 adag
- 1 ek natúr zabpehely
- 1 pohár natúr joghurt( használhatunk görög joghurtot is, ebben az esetben krémesebb lesz az állaga ).
- néhány darab keksz
- cseresznye
- Méz
Elkészítés:
- A joghurtot kiöntjük egy tálba, hozzáadjuk a zabpelyhet, édesíthetjük egy kis mézzel, majd összekeverjük.
- Magozzuk ki és felezzük meg a cseresznyéket. A joghurt felett végezzük el ezt a műveletet, hogy a lé belecsepegjen. Ez fogja adni a szép színét.
- A cseresznyék felét keverjük bele a joghurtba.
- Egy másik tál aljába rakjunk be 1-2 darab összetört kekszet.
- Tegyünk rá egy réteg cseresznyés-zabpelyhes joghurtot.
- Még egy réteg keksz és még egy réteg joghurt.
- A tetejére rakjuk a maradék cseresznyét és néhány darab összetört kekszet.
- 1 órára tegyük hűtőbe.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
.