A Borsodnádasdi Alapszervezet is részt vett 2019. június 22-én az Egészségnapon, amely 10-14 óráig került megrendezése a Borsodnádasdi Közösség Ház és Könyvtár nagytermében.

A szűrésben részt vevő szervezetek:

  • Borsodnádasd Város Önkormányzata
  • Ózdi Egészségfejlesztési Iroda
  • Magyar Rákellenes Liga Borsodnádasdi Alapszervezete
  • Borsodnádasdi Praxisközösség

Legnagyobb érdeklődés a kardiológia és szemészet iránt volt. Újdonság az EKG modern géppel való mérése és azonnali színesben történő nyomtatása.

Ezen kívül volt még szemészet, vércukor-triglicerid-koleszterin és húgysavszűrés, visszér állapot felmérés, légzésfunkció vizsgálata, alvási apnoeszűrés, test zsír BMI mérés. Továbbá dietetikus és gyógytornász, valamint praxisorvosok tanácsadása. Újjáélesztési bemutatót Faragó Tamás mentőtiszt tartott.

Alapszervezetünk PSA szűrést végzett, Sirné Cseh Erzsébet orvosasszisztens segítségével. Harmincan vettek részt a férfiak közül a szűrésen. Volt olyan is, aki kimondottan ezért jött el a szűrésre, ami már eredménynek számít.

Ingyenes emlőszűrés is volt tervezve, de sajnos a technikai berendezés hibája miatt ezt a szűrést egy későbbi időpontra kellett halasztani.

Cseh Istvánné
az alapszervezet vezetője

Kapcsolódó bejegyzések

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Tavaszi megújulás az egészség jegyében

A tavasz és ezzel egyidejűleg a Húsvét a testi és a lelki újjászületés, megújulás, felfrissülés időszaka. A természettel párhuzamosan újjáélednek az érzelmek és az élet megannyi formája. A természettel együtt mi is megújulunk; elengedjük a Olvass tovább...

Egyéb

ÖKUMENIKUS BIBLIAKÖR

“Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” ( Mt 11,28)          Vedd és olvasd! Kérdések és válaszok a Bibliában Kedves Betegek, Hozzátartozók! Szeretettel várunk minden Olvass tovább...

Egyéb

3 éves a Rehabilitációs táncklub

A tánc felszabadít, testet-lelket frissít