Magyar Rákellenes Liga

Postagalambok az emberiség történetében

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet a fenti címmel előadást szervezett Szekszárd felnőtt lakosai és az alapszervezet tagsága és más érdeklődők számára.

A jelenlévő 25 fős hallgatóságot az alapszervezet vezetője köszöntötte, röviden ismertette az előadás célját – a galambok, mint a lelki segítség egyik élő eszközei – és ismertette a galambok információs szerepét az emberiség története során.

A felvezető köszöntő után felkérte a két fuvola művészt: Töttős Erős Edina fuvola művészt és Papp Csővári Viktória fuvola művészt (mindketten a Liszt Ferenc Zeneiskola tanárai) zenei előadásuk megtartására.

A hallgatóság körében nagy tetszést kiváltó fuvola előadást követően a Postagalamb Szövetség Szekszárdi Egyesület vezetőségi tagjai: Schmidt Balázs és Marosi János tartottak előadást: a postagalambok élettanáról, viselkedésükről és humoros megközelítésben a galambok egymás iránti hűségéről, hűtlenségéről, valamint a helyfelismerés és tájékozódási tulajdonságairól. Szó esett még a postagalamb versenyekről és a galambok jutalmazásáról is.

(Külön említette a galambok szerepét a súlyos betegek illetve a végstádiumban lévő betegek részére, a galambleves gyógyító hatását)