Magyar Rákellenes Liga

Bográcsozás a debreceni Hívás klubban

Május 9-én második alkalommal került sor bográcsozásra.

Boros Csabáné irodavezetővel és Olajos István liga tagunkkal megbeszéltük a teendőket. A hús beszerzést most is Pisti, hagymát, burgonyát, ásványvizet Eszter vette meg. A kenyérért, uborkáért én mentem el. Emőke, mint minden évben, a kávét hozta.

A szerdai napsütéses nap után borús időre ébredtünk. Reggel ¾ 8-kor már a Polgármesteri Hivatal Pihenőházában voltunk előkészíteni a klubfoglalkozást.

Pisti az előrejelzésre tekintettel fedett teraszon hatalmas bográcsban készítette a pörkölt alapját, amit Ő és Eszter már előző nap előkészített. Eszter, Emőke és én a burgonyát hámoztuk. Amíg ők apróra vágták a burgonyát, a közben megérkezett Benesné Rozival megterítettünk. 10 órakor az időjárás előrejelzésnek megfelelően eleredt az eső.

Mire a résztvevők fél 12-től kezdtek gyülekezni, meg volt terítve. Többen, mielőtt bejöttek, az illat felé mentek és megnézték, mi fő a hatalmas üstben. Elismerően nyilatkoztak a látottakról.

Az ásványvízen kívül likőr, bor, édes sütemény is került az asztalra, amelyet a klubtagok hoztak.

Amíg a burgonya főtt a klubvezető aktuális programokról tájékozatta a tagságot.

½ 1 órakor asztalra kerültek a pörköltes és burgonyás tálak, savanyúságos tányérok, kenyeres kosarak. A kiürült tálakat újratöltötték. A pörkölt ismét nagyon finom volt, amit a résztvevők (51 fő) hatalmas tapssal köszöntek meg Pistinek.

Ebéd után, aki kávét kért, Emőke szívesen készítette el. Késve érkezett Létavértesről Pongor Erzsébet liga tagunk, aki egy hatalmas tál csőrögét hozott. Mindenkinek nagyon ízlett, hamar üres lett a tál.

Ebéd után a ligatagok örömmel vették át a Béres cseppet. Baráti beszélgetés közben most is többen segédkeztek a mosogatásban, rendrakásban.

A klubfoglalkozás jó hangulatban 1/2 4 órakor ért véget.

Következő klubfoglalkozás: 2018. június 13.-án 13:00 óra

Helye: Tessedik Sámuel Arbarétum. (gyülekező: 12.50 órakor a 2-es villamos Doberdó utcai megállójában)