Kedves Adományozónk!

Kérjük, adója 1%-ával segítse a Magyar Rákellenes Liga munkáját 2019-ben is! Köszönjük!

Adószámunk: 19653417-2-43

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yG4agy0j1PI]

A rendelkezőnyilatkozat elektronikusan, papíralapon vagy személyesen is benyújtható a NAV-hoz, akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként is a „18EGYSZA” lapon. Az szja 1%-ról rendelkezni legegyszerűbben ügyfélkapus hozzáféréssel a NAV webes kitöltőprogramjával lehet.

A rendelkezést legkésőbb 2019. május 20-áig az szja-bevallástól függetlenül is megteheti:

Elektronikus úton: amennyiben rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon így nyújthatja be:

  • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 18EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíros formában postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

  • a személyi jövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon 
  • a 18EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
  • amennyiben a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2019. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

Abban az esetben, ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott kívánja benyújtani, a meghatalmazottnak a nyilatkozathoz csatolnia kell a magánszemély által adott, a nyilatkozat benyújtására jogosító meghatalmazását.

Fontos, hogy az azonos kedvezményezett körbe tartozó szervezetek közül csak egy javára lehet érvényesen rendelkezni. Figyelni kell arra, hogy nem érvényes a rendelkezés akkor sem, ha a nyilatkozat nem tartalmazza a kedvezményezett adószámát, az adatok tévesek, olvashatatlanok, vagy az adózó az adóját a rá vonatkozó törvényes határidőig nem fizeti meg.

Adószámunk: 19653417-2-43

Köszönjük támogatását!

Kategóriák: 1%

Kapcsolódó bejegyzések

1%

Rendelkeztél már adód 1%-áról?

Kedves Adományozónk! Mire költjük az szja felajánlásokat?Íme a legfontosabb feladataink, rendezvényeink és eredményeink.Idén is ajánld fel adód 1% százalékát! Kérjük, adód 1%-ával segítsd a Magyar Rákellenes Liga munkáját 2022-ben is! Köszönjük! Adószámunk: 19653417-2-43  A rendelkezést legkésőbb 2022. Olvass tovább...

1%

2017-től változott az adóbevallás, és így az 1% felajánlásának menete is

Kedves Adományozók! 2017-től változott az adóbevallás, és így az 1% felajánlásának menete is. Mi okozhat problémát? Korábban, ha valaki nem tudta, vagy nem akarta elkészíteni a saját személyi jövedelemadó bevallását, megkérhetett rá egy hozzáértő ismerőst, Olvass tovább...