Magyar Rákellenes Liga

Telefonszolgálat a rákbetegekért – támogasd adományoddal!

Hisszük, hogy minden rákbetegnek biztosítani kell a lehetőséget, hogy a diagnózis terhét, a kezelések során felmerülő problémáit megossza, megbeszélje valakivel.
Ez az, amiért 25 éve működtetjük Telefonszolgálatunkat.

Legyél részese ennek a munkának, támogasd adományoddal “Telefonszolgálat a rákbetegekért” gyűjtésünket!

Nézd meg kampányunkat, görgess le, válassz követet, majd kattints a “Támogass!” gombra:
http://www.jougyekert.hu/hu/koveteknek/valassz_egy_ugyet_es_tegyel_vallalast/telefonszolgalat_a_rakbetegekert.html

Adományodat így juttathatod el:

A) Átutalással (vagy OTP fiókban készpénzzel befizetve):
Magyar Rákellenes Liga
11712004-20339834

B) Bankkártyás fizetés esetén erre a linkre kattintva:
https://rakliga.hu/donate

A közleményben add meg, hogy “Telefonszolgálat”.

 

Sajtóközlemény

Új Nap – Új Remények – hajnali adománygyűjtő séta a Gellért-hegyre

Sétáló Követek már több mint 15 millió forint adományt gyűjtöttek 21 Jó Ügy javára

Budapest – 2018. szeptember 19.

Az idén első alkalommal útjára indított „Új Nap – Új Remények” akció egy közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor a Gellért-hegy tetején véget érő közös séta. Az esemény résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik a hajnali sétán való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben. A Követek 21 különböző Jó Ügy javára már mostanáig több mint 15 millió forint adományt gyűjtöttek össze.

Az „Új Nap – Új Remények” szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal és a napfelkelte a jövőbe vetett reményt, optimizmust szimbolizálják, a közös séta pedig az egyének és szervezetek közötti együttműködést jelképezi. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva. Az esemény mottója egy idézet Sir Bernard Williams angol filozófustól: “Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt.”

A szeptember 29-én megrendezésre kerülő esemény szervezője a Civil Iránytű Alapítvány. Az akcióban résztvevő civil szervezetek, akik az adományokat gyűjtik: A Matematika Összeköt Egyesület, Adománytaxi Alapítvány, Alter-Ego Alapítvány a Családokért, Autistic Art Alapítvány, Bike Maffia Egyesület, “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány, Fábián Juli Emlékalapítvány, Gólyahír Alapítvány a Gólyahíres családokért, Káva Kulturális Műhely Egyesület, Kézenfogva Alapítvány, KidsMédia Nonprofit Kft, Magyar Rákellenes Liga, Mozduljunk ki! Egyesület, NIOK Alapítvány, OPÁL Tehetséggondozó Alapítvány, Pálferi Alapítványa a Teljes Életért, Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége, Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom, Szociális Innováció Alapítvány InDaHouse Hungary, Van Esély Alapítvány. Az esemény támogatói az Appy Nonprofit Zrt. és a Nonprofit.hu.

A szervezők az „Új Nap – Új Remények” akciót egy évente ismétlődő, folyamatosan bővülő eseménynek szánják, amely remélhetőleg évről évre növekvő bevételekhez tudja segíteni az abban résztvevő civil szervezeteket.

Bővebb információk:
Az esemény weboldala: www.unur.civiliranytu.hu
Sajtókapcsolat: Cseh Balázs – Civil Iránytű Alapítvány – 06-20-468-9593 – cseh.balazs@civiliranytu.hu

Technikai információk:

A Civil Iránytű Alapítványról:

A Civil Iránytű Alapítvány célja a nonprofit szektor fejlesztése, a nonprofit szervezetek ismertségének és átláthatóságának növelése, valamint forrásszervező tevékenységének támogatása. Az Alapítvány öt éves tapasztalattal rendelkezik a Követes adománygyűjtő akciók szervezése terén, a Jóügyekért.hu portál révén eddig több, mint 50 civil szervezetet közel 100 millió forintos bevételhez segítve.

Bővebb információk: www.civiliranytu.hu