Magyar Rákellenes Liga

VI. Szent Ágota Nap Sárszentágotán

A hagyománnyá vált motoros felvonulással vette kezdetét a VI. Szent Ágota Nap Sárszentágotán. Idén nemcsak az emlőrák elleni küzdelmet szimbolizáló rózsaszín, hanem fekete szalag is került a motorokra a nemrégiben tragikus balesetben elhunyt Orsós Zoltán emlékére.

A felvonulás előtt Tercsi Zoltán apát és a helyi plébános, Bognár Károly áldásban részesítette az útra indulókat, majd Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke hívta meg a résztvevőket a 2018. szeptember végén megrendezésre kerülő motoros felvonulásra Budapestre, mely az októberi emlőrák elleni hónap nyitórendevénye lesz.

A megnyitó során köszöntőt mondott Sebestyén Zoltán polgármester, Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke, valamint Siák Gáborné a helyi alapszervezet elnöke.

A szentmisét az ünnepség díszvendége, Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök Ugrits Tamás pápai káplánnal, Tercsi Zoltán apát, óbudai plébánossal, valamint Bognár Károly plébánossal közösen mutatták be.

A szentmisét követően dr. Magyar-Hárshegyi Piroska régész „Katonák és polgárok – milyen volt az élet Szent Ágota korában a Duna mentén?” című előadását hallgathatták a látogatók.

A program egész ideje alatt ingyenes szűréseket vehettek igénybe a látogatók.