Magyar Rákellenes Liga

Tűzoltók meséltek Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében került bemutatásra Andics János műkedvelő helytörténész, a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet alapító tagja, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa

„Tűzoltók mesélik”

című könyvének bemutatására.

A bemutató est levezetője: Borda Károly tűzoltó alezredes, a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet alapító tagja, a szervezet elnökhelyettese, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatásos munkatársa volt.

A bemutató esten Varga Tibor tűzoltó őrnagy és társa gitár–szájharmonika előadását követően Borda Károly és Andics János beszélgetése következett a könyv születésével és tartalmával kapcsolatosan.

A könyvbemutató beszélgetés után dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes méltatta a könyv tartalmát és külön kiemelte a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetének az egészségmegőrző, betegségmegelőző tevékenységét, amiért három évvel ezelőtt önként kérte az alapszervezetbe a felvételét.

Gergelics István ny.tű. alezredes kiemelten szólt a könyv tartalmáról és arról, amit a tűzoltók az életmentéssel és más, az élettel összeegyeztető tevékenységgel folytatnak, mindenféle látványok nélkül: önzetlenül. Szintén elismerően szólt a Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet egészségmegőrző-megelőző tevékenységeiről.

A hozzászólások után a Bátai „SÁRKÖZ” Néptánc Együttes két tagja, Liwszkovszky Tamás tűzoltó százados és Bátai Rita táncbemutatójával zárult a rendezvény.