Magyar Rákellenes Liga

Nemzeti Rákellenes Nap Hatvanban

A Magyar Rákellenes Liga 1993-tól  évente Nemzeti Rákellenes Napot szervez április 10-én, dr. Dollinger Gyula sebészprofesszor, egyetemi tanár születésnapján. Ebből az alkalomból a Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat meghívta dr. Rényi Imre gyermekonkológust, hogy tartson előadást.

Horváth Richárd, Hatvan város polgármesterének köszöntőjét követően dr. Rényi Imre gyermekonkológus előadása következett.

Szemünk fénye a gyermekünk! Sajnos őket sem kerüli el ez a gyilkos kór! Épp ezért, a mai előadásunk témája  a gyermekeinket is fenyegető gyermekkori daganatok korai felismerése volt. Mai napon a szülők és nagyszülők figyelmét is felhívtuk e betegség gyermekeknél jelentkező tüneteire.

Az előadást követően levetítettük a a Magyar Rákellenes Liga életéről szóló Misszió c. rövidfilmet. A film levetítése után percekig néma csend volt a teremben! Könnybelábadt szemekkel köszönték meg sokan, hogy megnézhették ezt a szép filmet, és gratuláltak az alkotóknak. Dr. Rényi Imre adjunktus úr is végignézte velünk és meghatódva dicsérte meg.

Lazányi Jánosné
Segítő Szolgálat vezető