Magyar Rákellenes Liga

Ünnepek, háztartás, egészség – Borsodnádasdon

A Borsodnádasdi Alapszervezet 2017.április 3-án tartotta húsvéti előzetesként az „Ünnepek- háztartás, egészség” című programját.

Először az Ózdról érkezett Tavaszi Zsongás Néptáncegyüttes középiskolás tagjai (SZIKSZI) mutatták be pörgő, fergeteges táncaikat. Ők már máskor is szerepeltek nálunk, és örömmel vártuk szereplésüket.

A fiatalokat követte Henter Izabella dietetikus, táplálkozástudományi szakember, a Magyar Rákellenes Liga elnökségi tagjának előadása.  Szó volt az ünnepi szokásokról, a megszokott ételek egészséges alapanyagból való elkészítéséről, és számunkra lényegesnek tűnő étkezéssel kapcsolatos teendőkről.  Mondanivalója érdekes, színes, tartalmas volt, és közben bevonta a résztvevőket is az előadásába.

Végül az Alapszervezetünk részéről, egészséges alapanyagokból készült,  gusztustusos, ízletes és ínycsiklandozó ételeket ízlelgethettünk,  valamint társszervezetünk, az – Alapellátás-fejlesztési Modellprogram – által készített finom süteményeket kóstolhattuk vidám hangulatban.

Cseh Istvánné
Borsodnádasdi Alapszervezet elnöke