A MRL Salgótarjáni Alapszervezete a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya közreműködésével 2017. február 15-én a megye középiskolásai részére a Rák Világnap és az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét programjaihoz kapcsolódva vetélkedőt tartott.

A megoldandó feladatok a Nemzetközi Rákellenes Unió (UICC) 2016-18-as időszakra meghirdetett „We can. I can” mozgósító szlogen jegyében zajlottak.

Kilenc iskola tíz csapata indult a megmérettetésen, ahol volt puzzle, totó, keresztrejtvény, képrejtvény, szókereső, fogalomtár, pro és kontra érvek a HPV védőoltás kapcsán, activity.

A cél az volt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy egyszerű lépésekkel csökkenthető a rákban való megbetegedés kockázata, hogy kulcsfontosságú az időben történő felismerés, amelyhez elengedhetetlen a rendszeres önvizsgálat és a szűrővizsgálatokon való részvétel.

Ezt senki nem teszi meg helyettünk, egy életünk van, amelyért MI vagyunk a felelősek. Éljünk egészségtudatosan és figyeljünk egészségünk megőrzésére!

A tanulók nagyon ügyesek, tájékozottak és kreatívak voltak a feladatok megoldásában. A meglehetősen szoros versenyben első helyezett a Kanizsai Dorottya „Aranyalmák” csapata, második a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola „QuadÁszok”, a harmadik pedig a Táncsics Mihály Szakközépiskola „Rózsaszínszalagosok” csapata lett. A nyertesek oklevelet és ajándékcsomagot kaptak.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Megalakult az Ecsédi Alapszervezet

Az Ecsédi Alapszervezet 2018. április 26-án alakult meg 27 taggal. Az első klubnapon 5 fővel emelkedett tagságunk, jelenleg 32 fővel vagyunk jelen az alapszervezetben. Célkitűzéseink: Községünkben minden érdeklődő számára összejövetelek, klubnapok, illetve egyedi rendezvények formájában Olvass tovább...

Alapszervezetek

Betegek Világnapja mise Debrecenben

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata a Betegek Világnapján szentmisét celebráltatott a Szent Anna Székesegyházban 2023. február 11-én 18:00 órától. 11 ligatag a résztvevőkkel együtt imádkozott a betegségben szenvedő embertársaik gyógyulásáért, lelki Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kalandra fel! Mozgással a daganatok ellen!

Az életmódnak óriási szerepe van a daganatok megelőzése szempontjából. Az egészséges táplálkozás mellett rendszeres testmozgással tehetünk a legtöbbet azért, hogy elkerüljük a betegséget. A MRL Miskolc 2018-ban elhatározta a Miskolci Szakképzési Centrum és  Szentpáli István Kereskedelmi és Olvass tovább...