A MRL Salgótarjáni Alapszervezete 2016. március 05-én a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya közreműködésével a megye középiskolásai részére a Rák Világnapon kiadott szlogen jegyében meghirdetett vetélkedőt tartott.

A megmérettetésen kilenc csapat indult. Az első feladat egy előzetesen elkészített plakát bemutatása volt, amelyet elméleti feladatok megoldása követett: keresztrejtvény, tudás totó, képrejtvény, fogalomtár és mondat kiegészítés formájában. Ezt követte az activity, ahol egészséges életmóddal, rák megelőzéssel, szűrővizsgálatokkal kapcsolatos fogalmakat kellett kitalálniuk, majd puzzle során egy ismert személy fotóját kellett kirakni és megfogalmazni, hogy hogyan kapcsolódik személye a rákellenes küzdelemhez. Az utolsó erőpróba a tanulók által kihúzott rákellenes szlogen magyarázata volt.

A tanulók nagyon ügyesek, tájékozottak voltak a feladatok megoldásában és kreatívak a plakát készítésében. Első helyezett a Táncsics Mihály Gimnázium- „Rákhárítók” második a Madách Imre Gimnázium-„B terv” és harmadik a Kereskedelmi és Vendéglátóipari  Szakközépiskola.”Keri” csapata lett.

Összegzésül elmondható, hogy az egészségtudatos magatartás fejlesztéséhez az egészségtudatos életmód rákmegelőző hatásának megismeréséhez , az önvizsgálat és a szűrések fontosságának megértéséhez a vetélkedőn részt vevők kellő hiteles információt kaptak.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gondolatok a mai élet megoldásairól

Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Helyszín:„Mi újság V.An? Irodalmi kávézó a Gödöllői Városi Könyvtárban Időpont: 2019. szeptember 18. Téma: Gondolatok a mai élet megoldásairól Előadó: Sebők Judit asztrozófus, a te személyes csillagfénykutatód Az idei őszi Olvass tovább...

Alapszervezetek

Túra a Szent Anna-tóhoz és kápolnához

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Nagyon kellemes friss időben keltünk útra augusztus 3-án, hogy megnézzük a Szent Anna-tavat és kápolnát a Sár-hegyen. A Sár-hegy Gyöngyös északkeleti határán helyezkedik el, mely mindössze 500 méter magas és a Olvass tovább...