Magyar Rákellenes Liga

Őssejt donort keresünk!

Kérjük, segítsen egy 39 éves, három gyerekes anyukának

Őssejt donort keresünk! Egy 39 éves három gyerekes anyukának kérünk segítséget…..

 

Kedves Barátaim, Ismerőseim!

Egy nagyon nagy és komoly kéréssel fordulok hozzátok/Önökhöz! Sógornőm (férjem húga) nagyon beteg, leukémiás. Október óta a Szent László Kórházban kezelik, túl van 3 kemoterápiás kezelésen. Sajnos a harmadik után olyan laboreredményei vannak, amik valószínűleg nem engedik több ilyen kezelés adását, így egyetlen lehetséges esélye maradt az életben maradásra és gyógyulásra, ez a csontvelő átültetés. Eddig nem találtak számára megfelelő donort. Ő 39 éves, két kislánya van, akik 3 és 6 évesek és nagyon várják haza Őt! Az most a kérésem, hogy segítsetek/segítsenek megmenteni Edit életét! Őssejt donort keresünk számára és emellett minden nap vérre is szüksége van. Leírom ide, mik a teendők ha valaki tud és akar segíteni:

Véradáshoz:az ország bármelyik vérellátójában kell jelentkezni és közölni, hogy “irányított véradásról” van szó, amihez csatolni kell a beteg adatait: 

Némethné Pálvölgyi Edit, TAJ:082-392-664 Sz: Budapest 1975.10.06.
Ellátó Intézmény: Szent László Kórház Budapest, Hematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztály Kezelőorvos: Dr. Lehoczki Enikő. Editnek 0 RH+ a vércsoportja, de bárki adhat neki vért, mert a vérellátóban becserélik a számára leadott, más vércsoportú vért a neki megfelelőre.

Őssejt donornak: Ennél a vizsgálatnál nem lehet célszemélyt megjelölni, azaz, bárkinek az életét mentheted/mentheti meg vele, minél többen jelentkeznek, annál nagyobb az esély, hogy éppen Editnek megfelelő donor is van köztük! A teendő felkeresni az ország bármelyik vérellátóját és őssejt donornak jelentkezni, egy vérvétel a szükséges vizsgálat. Minden ehhez szükséges információ megtalálható itt: 

http://www.ovsz.hu/csv/ossejt-donoroknak-szolo-informaciok

Nagyon reméljük, hogy Isten végtelen jóságában bízva, sok imával is segítünk Edit gyógyulásában, de nagyon nagy szükség van az életmentő őssejtekre, amire valamelyikünk biztosan alkalmas, hátha épp Te vagy/Ön ez a személy és megmentheted/megmentheti szeretett Editünk életét!

Mindenkinek köszönöm, aki segít (akár azzal, hogy eljuttatja ezt a kérést a saját ismerőseihez)!

Szeretettel: Pálvölgyiné Császár Anita