Magyar Rákellenes Liga

Főzőcske, torna, egészségnap és kirándulás

Egy kis ízelítő az MRL Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat szeptemberi rendezvényeiről

Egy kis képes beszámoló az MRL Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat szeptemberi rendezvényeiről

 

1. Tovább folytatódott a Főzzünk, de okosan főzőklub, mely iránt nagy az érdeklődés a Hívás klub és az MRL tagok körében. Most is szorgos kezek készítették a finomabbnál finomabb ételeket, amit utána közösen elfogyasztottak.

2. Beindult a hastánc és gyógytorna. Különösen az utóbbi iránt nagy az érdeklődés, melyet gyógytornász tart.

3. Fiatalok egészségnapjára került sor az Ifjúsági Házban, ahol a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete és Segítőszolgálata is képviseltette magát. Előbbi vezetőségi tagjai a daganat prevenciónál tájékoztatták a fiatalokat a Magyar Rákellenes Liga tevékenységéről. Emlő önvizsgálatot oktatattak. Rákmegelőzéssel kapcsolatos totót töltettek ki és beszélték meg. Különböző szórólapokkal látták el a csapatok tagjait s választ adtak a feltett kérdésekre. A Segítő Szolgálat asztalánál az egészséges táplálkozással foglalkoztak, totót töltettek ki, melyet szintén megbeszéltek. Alapszervezetünk kérésére a debreceni orvostanhallgatók tájékoztatást tartottak az urológiai-nőgyógyászati kérdésekben, a HPV-ről, here önvizsgálatot mutattak a mulázson keresztül a fiatal srácoknak, kardiovaszkuláris és bőrgyógyászati felvilágosítást is adtak. A diákok többsége igen aktív, érdeklődő volt

4. Az MRL Hívás klubja autóbuszos kirándulást szervezett Szilvásváradra, melyen 46 fő vett részt. Kisvasúttal mentünk a Szalajka-völgyig, vissza a többség gyalog tette meg az utat. A csoport egy része felment az ősember barlanghoz. A többiek a csodálatos fátyolvízesést, a szabadtéri múzeumot tekintették meg. Többen megkóstolták a táj halételét, a pisztrángot. Innen Egerbe mentünk, megnéztük a Székesegyházat, szabadprogram keretében ki-ki ismerkedett a várossal, fagylaltozott. Fáradtan, de szép emlékekkel érkeztünk haza.

 

Kozempel Zsuzsa

MRL Debreceni Alapszervezet