A Magyar Rákellenes Liga Siófoki Szervezete idén is, immár 9. alkalommal, megszervezte hagyományos Rózsaszín Sétáját.
A mellrák megemlékezésének hónapjában, Október 06-án 15 órakor közel 90 nő gyűlt össze a KIKK előtt, hogy a mellrák rózsaszínű szimbólumának jelképeit viselve,a kitűzőkkel, lufikkal, sálaikkal nyomatékot adjanak a mellrák elleni összefogásnak.

Sorainkban köszönthettünk a Liga budapesti központjából hozzánk érkezett két vendéget, Antal Magdolnát és Tóbiás Verát, valamint Siófok város alpolgármester asszonyát, Potocskáné Kőrösi Anitát. Örülünk, hogy velünk sétáltak, példát mutatva, nevüket adva ehhez a nagyon fontos megmozduláshoz.

Eljöttek a társ civil szerezetek nő tagjai is, így a Nőklub, a Nők a Balatonért, a Vöröskereszt, a Nyugdíjasok Egyesületétől, de sok civil hölgy is csatlakozott hozzánk. Utóbbiak jelenléte azért nagyon fontos számunkra, mert igazolják azt az általunk képviselt álláspontot, hogy jó lenne, ha ezt a Sétát minden siófoki nő magáénak érezné és egyre többen összegyűlve még több nőtársunkhoz jutna el az az üzenetünk, mely így szól: mindenki felelős önmagáért, ami a havonkénti önvizsgálattal, illetve a a kaposvári kórházba /behívásra/ 2 évente mammográfiás szűrésre történő jelentkezéssel teljesíthető is – 45 – 65 év között.

Kérjük a siófoki nőket, hogy egészségük megőrzése érdekében figyeljenek magukra, éljenek a lehetőségekkel, hogy egyre kevesebb legyen a mellrák betegséggel küzdők száma Siófokon, mert ma még ez a szám igen nagy.

Kapcsolódó bejegyzések

Előadás

Áldott karácsonyt kívánunk!

Kedves Olvasóink! Három művészi számmal kívánunk áldott ünnepeket. Jövőre találkozunk!

Alapszervezetek

Mozgásklub záró rendezvény

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet „Mozgásklub”  záró rendezvényét 2021. augusztus 6-án tartotta a Salgótarjáni Gyermektáborban. A „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével” című projekt keretében tizenhárom alkalommal volt  klubfoglalkozás különböző helyszíneken, többnyire a szabadban, zöld Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap Egerben

A 2023-as év szlogenje: “MÉLTÁNYOS ELLÁTÁST MINDENKINEK – A MEGELŐZÉSTŐL A REHABILITÁCIÓIG Ennek érdekében sétált február 4-én figyelemfelkeltésül a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete Eger belvárosában. A sétával szeretné felhívni a figyelmet a daganatos megbetegedésekre, Olvass tovább...