Motoros felvonulást tartottunk a mellrák elleni hónap nyitórendezvényeként. Az ország különböző területeiről érkeztek motorosok, hogy rózsaszín pólóban végighajtsanak az Országos Onkológiai Intézettől a Hősök teréig.

Az Országos Onkológiai Intézet Emlősebészeti centrumában Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke és dr. Mátrai Tamás, az Országos Onkológiai Intézet Emlő és Lágyrészsebészeti Centrum szakorvosa fogadta a motorosokat, akik rózsaszín szalagra írt üzeneteket hoztak magukkal azokról a településekről, ahol a Liga alapszervezetei működtek. A szalagokat felkötötték egy állványra, miután a rajtuk lévő üzeneteket Rozványi Balázs felolvasta.

Szalagfeliratok:

A ma lányai a holnap asszonyai. Ahhoz, hogy így legyen, élj egészségesen, végezz önvizsgálatot, járj el szűrésre!

Légy türelmes magaddal! A gyógyulás nem rövidtávfutás, hanem maraton; nem egy hatalmas ugrás, hanem kis lépések sorozata. (Bob Gass)

Együtt egymásért, a gyógyulás útján!

Hiszünk a gyógyulásban, az összefogás erejében.

Az egyik legbiztosabb út a gyógyuláshoz az, ha segítséget nyújtunk másoknak. (Bob Gass)

Szent Ágota, könyörögj érettünk!

Az élet egyetlen esély, vedd komolyan. (Teréz anya)

Élj abban a tudatban, hogy szeretve vagy. Akkor is, ha mások vakok és süketek és érzéketlenek. Én néha olyan helyről kapok szeretetet, ahonnan nem is várom. És nagyon jól esik. És erős. Nem hagy elveszni. (Müller Péter)

Országos összefogás a mellrák ellen az egészségünkért.

A  motorosokat dr. Mátrai Tamás indította útnak. Elmondta, hogy Magyarországon évente 7300 emlődaganatos megbetegedés van. Nagyon fontosnak tartja a szűréseket, azért kell dolgoznunk, hogy minél többen elmenjenek szűrésre, mert az időben felfedezett mellrák jól gyógyítható. Nem kell félni az emlőműtéttől, mert ma már az új sebészeti eljárásoknak köszönhetően szépen vissza lehet állítani az emlő formáját.

A motorosok rendőri biztosítással hajtottak keresztül a városon, hogy felhívják a figyelmet az emlőszűrés és az önvizsgálat fontosságára.

Köszönet a motorosoknak, hogy a jó cél érdekében megtették ezt a hosszú utat településükről az Országos Onkológiai Intézetig, onnan pedig a Hősök teréig!

Köszönjük a Budapesti Rendőrfőkapitányság rendőreinek a rendezvény biztosítását.

Külön köszönet a Hatvani Alapszervezet vezetőjének és tagjainak, valamint önkénteseinknek, hogy eljöttek és segítettek a helyszín feldíszítésében.

Indulás Miskolcról:

Indulás Nagyatádról:

https://www.youtube.com/watch?v=7xfucTQ1THY&feature=youtu.be

Gyülekezés az Országos Onkológiai Intézetben:

Felvonulás:

Kapcsolódó bejegyzések

Események

Hegyvidéki Egészségnap

XII. kerületi Önkormányzat Egészségnapja, 2015. 06. 06. A XII. kerületi Önkormányzat évente két alkalommal rendez Egészségnapot. Ez alkalommal is többszáz asszony és férfi vett részt a Sportcsarnokban tartott egészségügyi rendezvénye. A Magyar Rákellenes Liga képviselői Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet Karácsonyi ünnepsége

Időpont: 2023. december 15. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének évvégi ünnepségén kedves karácsonyi dallamokkal hangolódtunk a közelgő ünnepekre. Sikeres évet zártunk, sok szép programot szerveztünk tagjainknak. Sokat kirándultunk, felvilágosító előadásokat tartottunk rendezvényeinken, iskolákban, ingyenes Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín séta Petőfibányán

2017 10 12-én rendeztük meg a rózsaszín sétát, amin 93 fő vett részt. Jelenlétével megtisztelt bennünket Rozványi Balázs úr, a Magyar Rákellenes Liga elnöke. Amit ezúttal is tiszta szívből köszönünk. Beszédében felhívta a figyelmet a megelőzés Olvass tovább...