Szeptember 15-e a Limfóma Világnapja, ennek alkalmából a Magyar Rákellenes Liga kerékpáros felvonulással hívta fel a figyelmet a betegségben érintettekre. A limfóma az ötödik leggyakoribb daganatos megbetegedés, Magyarországon évente körülbelül 2000 új beteget regisztrálnak.

Az onkológiában a limfóma tulajdonképpen sikertörténet, a betegek nagyon nagy százaléka meggyógyítható – ezzel a mondattal indított útnak bennünket – és egy darabig velünk is biciklizett – dr. Bátai Árpád főorvos úr a Szent László Kórház Hematológiai osztálya elől. Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke egy minden résztvevő által aláírt “Érted is biciklizünk” feliratú plakátot adott át a főorvos úrnak, aki megígérte, hogy kifüggeszti a Hematológiai osztályon. 

40-en jöttünk össze, ebből 30 fő pattant nyeregbe a Szent László Kórház 22-es épülete előtt, hogy eltekerjen az Országos Onkológiai Intézet 8-as épülete elé. A kerékpárosok zöld kerékpáron, zöld pólóban – hátukon a limfóma tüneteivel és azon limfómás betegek nevével, akikkel az évek során kapcsolatba kerültünk -, zöld lufikkal és szalagokkal biciklizték végig a távot. 

Az Országos Onkológiai Intézetben dr. Várady Erika fogadott bennünket és elmondta, hogy a daganatos betegségek kezelésében elért eredményt az is mutatja, hogy a kerekezők között nagy számban vannak gyógyult betegek, ezelőtt 30 évvel ez nem lett volna lehetséges. Gratulált a biciklistáknak és köszönettel vette át a mindenki által aláírt plakátot.  

Köszönjük a BKK-nak, hogy MOL Bubi kerékpárok biztosításával támogatta rendezvényünket.

Külön köszönjük a Budapesti Rendőr-főkapitányság dolgozóinak, hogy nagy empátiával biztosították a felvonulásunkat.

Köszönjük a Budapesti Polgárőr Szövetségnek, hogy autójukkal kísérték a felvonulást és segítettek a lemaradó embereknek.

Sajtóközlemény

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

10EzerLépés Program

Mozgással a jobb életkilátásokért – a 10Ezer Lépés Program folytatódik

Nem elég csak a kórházakban kezelni a prosztatarákot: jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak, akik sokat tehetnek önmagukért. Már a kezelések elején indokolt lenne, hogy minden egyes Olvass tovább...

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Motorral a mellrák ellen

Motoros felvonulást tartottunk a mellrák elleni hónap nyitórendezvényeként. Az ország különböző területeiről érkeztek motorosok, hogy rózsaszín pólóban végighajtsanak az Országos Onkológiai Intézettől a Hősök teréig. Az Országos Onkológiai Intézet Emlősebészeti centrumában Rozványi Balázs, a Magyar Olvass tovább...